Entrevista

ABEL MARINÉ

CATEDRÀTIC EMÈRIT DE NUTRICIÓ I BROMATOLOGIA

“La millor dieta és la més variada equilibrada”

Abel Mariné és un dels principals experts en alimentació del nostre país. Defensa la dieta mediterrània i trenca alguns mites sobre allò que es considera artificial o natural. La clau, diu, és l’equilibri i la moderació. I que seiem a taula, amb temps i en companyia

VEGANS
“La dieta vegetariana estricta és una alimentació que necessita molta cura, però amb els suplements adequats és perfectament factible”
MODES I GLOBALITZACIÓ
“La moda de la quinoa ha deixat els pobles andins sense el seu producte nutritiu de proximitat i barat”
CARNÍVORS
“Quan els nostres avantpassats van començar a menjar carn es va desenvolupar el cervell humà”
MACROGRANGES
“S’ha d’’arribar a un equilibri. Sense producció intensiva no hi hauria carn per a tothom a un preu raonable”
DIETA MEDITERRÀNIA
“No és només una dieta, és una manera de viure. Significa anar pràcticament cada dia a plaça, caminar, relacionar-se...”
ALIMENTS ECOLÒGICS
“Qui s’alimenta bé amb aliments convencionals no s’alimenta pitjor que qui s’alimenta bé amb aliments ecològics”
Identificar-me. Si ja sou usuari subscriptor, us heu d'identificar. Vull ser usuari subscriptor. Per escriure un comentari cal ser usuari subscriptor.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.