Experiències

Una pizzeria d’autor

Jérôme Quil­beuf va ser cap de cuina del Sant Pau de Carme Rus­ca­lleda men­tre la seva pare­lla Rie Yasui tre­ba­llava a la sala del res­tau­rant. Junts també van com­par­tir l’aven­tura japo­nesa de la cui­nera al local de Tòquio, i junts també es van embar­car, el juny del 2016, en la cre­ació d’una petita piz­ze­ria, Nonna Maria, amb pro­pos­tes per al dia a dia i tocs i ela­bo­ra­ci­ons deli­ca­des d’alta cuina.

Un francès i una japo­nesa, que parla un català per­fecte, ide­ant l’ela­bo­ració ita­li­ana estre­lla. “Vam triar la pizza perquè és una pro­posta sen­zi­lla, de molt bona qua­li­tat, que agrada a tot­hom”, explica Yasui. Ho van fer tan bé que aquest mes s’han tras­lla­dat a un espai més ampli, als bai­xos de l’hotel Melià Sarrià, i ho han cele­brat amb una festa on no ha fal­tat Carme Rus­ca­lleda, que va arri­bar amb les seves dues netes i va ser rebuda amb grans abraçades per la pare­lla amfi­tri­ona.

Pre­ci­sa­ment, ara que la xef tras­llada el seu Sant Pau de Tòquio a un altre emplaçament, Quil­beuf apro­fi­tarà l’antic local per ini­ciar el seu propi pro­jecte de cuina amb grans xefs, que ani­ran pas­sant pels fogons de manera iti­ne­rant. Tor­nant a les piz­zes, les de Nonna Maria són de massa crui­xent ben fer­men­tada, i més fines que les napo­li­ta­nes “perquè es puguin men­jar bé les pun­tes”. A la carta n’hi ha de tra­di­ci­o­nals i també de diver­ti­des, com la Vaques ena­mo­ra­des (feta amb for­mat­ges) i la Piz­za­man, amb pollas­tre amb curri, cori­an­dre, pan­ses i llima. Cada mes també en podeu tro­bar una de fir­mada per un xef con­vi­dat. La llista la va inau­gu­rar Rus­ca­lleda, amb una pizza de llon­ga­nissa, for­matge, endívies, figues i ito toga­rashi (brins de bitxo). Van seguir noms com Car­les Gaig, Víctor Quin­tillà, Marc Gas­cons, Artur Martínez i Paco Mora­les. “Una de les més sor­pre­nents va ser la de Nandu Jubany, amb car­pac­cio de gamba ver­me­lla i alli­oli de sofre”, diu Rie, que també en té una amb el seu nom, amb pollas­tre, alga nori, ceba, moz­za­re­lla, maio­nesa, salsa teriyaki i peril·la. Ara estan pen­sant a con­vi­dar Chris­tian Escribà, que podria fer la més dolça d’una llista que ja suma 22 cui­ners. Tots són amics d’una pare­lla que es va ena­mo­rar l’any 2000, quan tre­ba­lla­ven junts en un hotel de Bar­ce­lona, i que ara por­ten un negoci “de piz­zes amb cor”.

Identificar-me. Si ja sou usuari subscriptor, us heu d'identificar. Vull ser usuari subscriptor. Per escriure un comentari cal ser usuari subscriptor.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Els nostres subscriptors llegeixen sense anuncis.

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor