Experiències

‘La grande Bouffe’ andorrana

Els xefs Fornell, Manresa i Bach inauguren un mercat gurmet al centre d’Andorra la Vella

El nou pro­jecte gas­tronòmic que fir­men con­jun­ta­ment els xefs i res­tau­ra­dors Romain For­nell i Óscar Man­resa a Andorra la Vella porta el nom de la popu­lar sèrie de Net­flix Chef’s table, però no té res a veure. El que bus­quen és que t’asse­guis a la taula del xef per tas­tar i com­par­tir el que et vin­gui de gust d’una àmplia oferta siba­rita cata­lana, fran­cesa i andor­rana que inclou des d’ostres al natu­ral fins a carn del Pallars pas­sant per deli­ca­de­ses pas­tis­se­res.

En col·labo­ració amb el cui­ner de Tolosa de Llen­gua­doc Ber­nard Bach (expert en porc al seu 2 estre­lles Mic­he­lin Le Puits Saint Jac­ques) i l’empre­sari hote­ler José Gas­part, han ideat un mer­cat de men­jar (“crec que tal com ho tenim és únic al món”) en un espai de 1.000 m² a la cèntrica avin­guda Merit­xell. Els pro­duc­tes es dis­tri­bu­ei­xen en sis bar­res (Oys­ter Bar, bou­lan­ge­rie, ibèrics, bar, for­mat­ge­ria i carns i pei­xos), però els pots pren­dre asse­gut a la taula que pre­fe­rei­xis d’un local deco­rat a la manera d’un bis­trot francès.

Pots fer un àpat ràpid dema­nant les ori­gi­nals pata­tes bra­ves (fetes amb mil­fulls de patata) i una selecció de for­mat­ges per uns 20 euros, o gau­dir d’un sopar pan­ta­gruèlic si optes per mera­ve­lles com ara el llamàntol blau, la tonyina ver­me­lla, el cranc reial, la mit­jana de vede­lla, la maneta de porc desos­sada i far­cida de boti­farra negra... Tots els plats s’agru­pen en la mateixa carta, i a més també es poden empor­tar.

Chef’s Table s’ubica als bai­xos del cen­tre The Embassy, que busca atraure turisme de nivell a Andorra amb una pro­posta dife­ren­ci­ada que inclou espais per al relax, l’art i una oferta de pro­duc­tes de luxe exclu­sius de joie­ria, per­fu­me­ria i òptica. Les artífexs són Rosa Pons i les seves filles Merit­xell i Mireia, sisena i setena gene­ració de joiers andor­rans amb ori­gen llei­datà. L’arqui­tec­tura de l’edi­fici, en forma de dia­mant, la firma Xavier Orteu i no deixa indi­fe­rent. A la inau­gu­ració de Chef’s Table, hi va assis­tir Merit­xell Pons i també l’ambai­xa­dor del govern espa­nyol, l’exal­calde de Lleida Àngel Ros. A Andorra també hi ha en actiu altres pro­jec­tes amb xefs cata­lans com ara Kao Sol­deu amb la família Kao (pio­ners de la cuina asiàtica a Cata­lu­nya) als peus de Grand­va­lira i Nandu Jubany a l’Hotel Her­mi­tage.

Identificar-me. Si ja sou usuari subscriptor, us heu d'identificar. Vull ser usuari subscriptor. Per escriure un comentari cal ser usuari subscriptor.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el darrer article gratuït dels 5 d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor