Cuina i vi a la Costa Daurada
Aquest estiu s’ha pogut explorar el territori a través del primer mapa enogastronòmic de la zona, amb experiències singulars i activitats al voltant de la cuina, els seus productes i les seves tradicions
Promocionar i difondre la Costa Daurada com una destinació enogastronòmica i oferir als visitants una oferta estructurada d’activitats i experiències singulars en aquest àmbit al territori. Amb aquest objectiu, el Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona ofereix el primer mapa enogastronòmic de la Costa Daurada, que convida a explorar el territori a través de propostes en què la cuina i el món del vi són els protagonistes. “Volem promocionar i posicionar la Costa Daurada com a destinació enogastronòmica i donar a conèixer l’oferta d’activitats i experiències singulars amb cuina i vi del territori”, explica la directora del Patronat, Marta Farrero. Amb el lema Enogastronomia a la Costa Daurada. Mil sabors per descobrir, el mapa ubica els productes locals al voltant dels quals s’ha creat una experiència turística, amb imatges i textos que conviden a viure les diferents propostes. Porta a una destinació rica i diversa impregnada de tradició i renovada amb una elaboració creativa. Els vins blancs, negres i rosats de les denominacions d’origen Montsant, Tarragona, Conca de Barberà, Penedès i la DOQ Priorat porten al paladar totes les tonalitats d’un paisatge que ha fet de l’activitat vitivinícola una cultura pròpia.
Es tracta d’una bona opció per a aquest estiu si es vol descobrir un territori on els plaers gastronòmics s’assaboreixen a la taula amb plats típics com el xató, es viuen amb tradicions úniques com la calçotada i es paladegen amb productes propis com el vermut de Reus i l’oli de DOP Siurana. Un tast de vi mirant les estrelles, un sopar sensorial sobre tines centenàries, una ruta en bicicleta travessant un paisatge d’oliveres, aprendre a buscar tòfones o a fer d’enòleg per un dia són algunes de les aventures enogastronòmiques que s’ofereixen. Conèixer cellers modernistes, descobrir cellers amb encant i viure el procés d’elaboració de l’oli entre molins antics són més exemples de les moltes experiències que es troben a l’abast per explorar cada racó d’aquest univers gastronòmic. A més, el mapa també convida a conèixer i a participar en els esdeveniments enogastronòmics (fires jornades, tastos, festivals...), en les tradicions i en les rutes a peu pels paisatges naturals on s’originen els productes locals de qualitat. Les experiències es detallen en un nou apartat del web Costa Daurada (costadaurada.info), accessible des del mapa, a través d’un codi QR en què es pot navegar per les diferents categories d’experiències i conèixer les propostes, la seva localització i els detalls de contacte dels organitzadors. El mapa s’adreça tant a públic interessat en el món de la cuina i del vi com a potencials visitants disposats a gaudir de noves experiències i propostes.
descobrir el territori
La Costa Daurada destaca per les seves platges però també per l’oferta pròpia de cada comarca, cadascuna amb el seu particular estil.