Experiències

La Garrotxa des de les altures

Enfilar-se a un globus és una manera original i única de descobrir amb una panoràmica de 360º el territori garrotxí, que gaudeix d’uns dels millors exponents de paisatge volcànic de la península Ibèrica

Cal aixe­car-se d’hora, però val la pena. Obser­var els camps gar­rot­xins, els vol­cans i tots els poblets de la zona, amb vis­tes d’ocell i dins d’una cis­te­lla, men­tre se sent l’aire a la cara i es gau­deix d’una calma espe­cial serà la recom­pensa. Pujar dalt d’un glo­bus és una experiència única per des­co­brir un ter­ri­tori: “Si con­tem­ples una zona des de l’aire men­tre tens el món sota els peus, acon­se­guei­xes una visió glo­bal sin­gu­lar, molt dife­rent, amb una panoràmica de 360º, amb la qual veus espais molt espe­ci­als. Una pers­pec­tiva increïble en aquest cas dels vol­cans de la nos­tra comarca, únics a Cata­lu­nya”, reco­ma­nen des de l’empresa Vol de Coloms, amb seu a Santa Pau i espe­ci­a­lit­zada a fer vols en glo­bus per la Gar­rotxa. “Apro­fi­tant el vent d’aquesta mera­ve­llosa zona, en dies clars es pot obser­var Mont­ser­rat, el mar Medi­ter­rani, el Pedra­forca, el Canigó, el Mont­seny... Sem­pre amb els Piri­neus de fons i els vol­cans a sota de la cis­te­lla”, reco­ma­nen. A més, és apta per a totes edats –a par­tir de 5 anys–, amb mobi­li­tat reduïda o en cadira de rodes, ja que les cis­te­lles tenen una acces­si­bi­li­tat del 100%. També s’han adap­tat a les mesu­res per pre­ve­nir la covid-19: s’han reduït els grups i cal por­tar mas­ca­reta durant el vol. Un altre canvi que ha por­tat la pandèmia és el tipus de cli­ent d’aquest estiu, que és més del país i no tan de fora.

El vol en glo­bus té una durada apro­xi­mada d’una hora i mitja. Comença a pri­mera hora del matí, entre les 7 i les 8, segons l’època de l’any, ja que és el moment en què l’atmos­fera està més freda i esta­ble i el vent, més cal­mat. El punt de sor­tida és a les ins­tal·laci­ons de Vol de Coloms, a tocar del volcà Cros­cat. Es pot pren­dre un cafè i men­jar unes pas­tes abans de pujar al glo­bus, men­tre es fan foto­gra­fies o s’ajuda a pre­pa­rar el glo­bus i a inflar la majes­tu­osa vela de colors. El vent marca el rumb del vol, per tant, cada viatge és dife­rent. Un cop superada la impressió de l’altura, és el moment de brin­dar amb cava rosat, que sim­bo­litza el color de la terra volcànica, i degus­tar una coca de llar­dons, típica de la zona. Un cop s’ha ater­rat, un vehi­cle tot ter­reny recull els pas­sat­gers per por­tar-los a gau­dir d’un bon esmor­zar de for­qui­lla a les ins­tal·laci­ons de Vol de Coloms, amb pa amb tomàquet i embo­tit, fesols de Santa Pau amb boti­farra, postres de la Coo­pe­ra­tiva la Fageda –també val la pena fer-hi una visita, podreu veure la granja i apren­dre el procés de fabri­cació de iogurts i d’altres postres làctics–, vi, rata­fia –a base de nous ver­des o ten­dres i aiguar­dent, recepta típica de la comarca– i cafè. I per fina­lit­zar l’aven­tura, s’entrega un cer­ti­fi­cat de vol sig­nat pel pilot. El preu per per­sona entre set­mana és de 170 euros i el cap de set­mana, de 185

.

(Més infor­mació a: vol­de­co­loms.cat / turis­me­gar­rotxa.com / fageda.com

Pobles amb encant i història
Sant Joan les Fonts, Santa Pau, Besalú, Castellfollit de la Roca, Hostalets... La Garrotxa està plena de pobles amb història per visitar.
Provar la cuina volcànica
No es pot marxar de la Garrotxa sense haver gaudit d’un bon àpat. I és que aquesta terra fèrtil i plena de vida, on arrelen el blat de moro, els fesols, el fajol, la patata, el nap, la ceba, la tòfona, l’escarlot i la castanya, està plena de bons restaurants, com els que formen part de Cuina Volcànica. Amb plats estrella com les patates d’Olot i els fesols de Santa Pau.
Patrimoni cultural
Olot també té un interessant patrimoni cultural. Arquitectònicament, es poden destacar diversos monuments d’estil modernista (la casa Gaietà Vila, la casa Solà-Morales, la casa Masramon...), així com els claustres del Carme, d’estil renaixentista, que formen part del recinte de l’Escola d’Art d’Olot.

olot, també coneguda com la ciutat dels volcans

Olot, “la ciutat dels volcans”, és una ciutat especialment coneguda pel seu interès natural i per formar part del Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa, el millor exponent de paisatge volcànic de la península ibèrica, amb una quarantena de cons volcànics i més de vint colades de lava. En el terme municipal d’Olot hi ha quatre volcans: el Montsacopa, el Montolivet –aquests dos, visitables-, la Garrinada i el Bisaroques. Les contrades del voltant de la ciutat també guarden un ric patrimoni natural amb els aiguamolls de la Moixina i el volcà Croscat. També és remarcable el singular jardí botànic del Parc Nou (amb el Casal dels Volcans).

Identificar-me. Si ja sou usuari subscriptor, us heu d'identificar. Vull ser usuari subscriptor. Per escriure un comentari cal ser usuari subscriptor.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Els nostres subscriptors llegeixen sense anuncis.

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor