Innovació

Un formatge de Tona, entre els millors del món

El for­matge madu­rat de cabra de la for­mat­ge­ria Mas el Garet de Tona ha estat reco­ne­gut com el sisè millor for­matge del món en el cer­ta­men inter­na­ci­o­nal World Che­ese Awards. El con­curs, cele­brat a prin­ci­pis de mes a Ber­gen (Noru­ega), con­ce­deix el màxim reco­nei­xe­ment inter­na­ci­o­nal en el sec­tor del for­matge. En con­cret, s’hi pre­mien diver­ses cate­go­ries, amb qua­tre dis­tin­ci­ons: superor, or, plata i bronze. Enguany s’hi han pre­sen­tat 3.472 for­mat­ges de tot el món ava­lu­ats per més de 230 experts de 29 països. El madu­rat de cabra de Mas el Garet ha rebut una meda­lla superor. Va estar selec­ci­o­nat entre els 16 millors for­mat­ges que pas­sa­ven a la fase final i va aca­bar pre­miat com el sisè millor for­matge del món. Mas el Garet també ha rebut reco­nei­xe­ments pel seu for­matge de pebre negre i pel de cabra Gar­rotxa.

Mas el Garet és un pro­jecte rama­der que va començar el 1999, amb un ramat d’un cen­te­nar de cabres, “quan a Cata­lu­nya ningú apos­tava per la llet de cabra”, indica l’empresa. El nai­xe­ment del pri­mer cabrit del ramat va fer créixer la idea de poder ela­bo­rar for­mat­ges amb la llet de les cabres. No va ser, però, fins a l’abril del 2007, que Mas el Garet va inau­gu­rar la for­mat­ge­ria. El 2012 l’empresa va acon­se­guir la cer­ti­fi­cació de pro­ducció ecològica.

Identificar-me. Si ja sou usuari subscriptor, us heu d'identificar. Vull ser usuari subscriptor. Per escriure un comentari cal ser usuari subscriptor.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor