Del carlisme a l’helenisme
Cada generació té el seu propi partit monàrquic a Espanya, i el d’ara, Vox, està en plena forma després d’una moció de censura en què no ha faltat una defensa a ultrança de Felip VI com a última frontera contra terroristes, comunistes, feminazis i narcosocialistes. Tot i que el feminisme, siguem francs, no ha estat un dels valors que han propugnat Abascal i la seva troupe històricament, podríem col·locar el partit en una nova línia mai configurada fins ara a Espanya, l’helenisme, sense ela geminada. No parlem, doncs, d’una reivindicació dels valors clàssics de Plató, Pèricles i companyia, sinó d’una aposta no explicitada encara (tot arribarà) de posar finalment Helena de Borbó al tron. És paradoxal que precisament ells imaginin canviar un home per una dona com a cap de l’Estat, però no busqueu una lògica a Vox, llegiu les pistes en la foscor que ens van deixar.
Als dos fills d’Helena, que no va pujar al tron perquè la democràtica Constitució espanyola ho va prohibir, se’ls ha vist per Madrid amb amistats perilloses. Froilà, geni i figura, és un gran fan d’Abascal i té una trajectòria acadèmica i financera que el converteix en un candidat in pectore per gaudir de qualsevol càrrec a Vox.
Qui no s’amaga del seu amor per la causa helenista és Álvaro de Marichalar, antic cunyat de la infanta, un dels grans reclams de Vox entre l’aristocràcia i la noblesa espanyola. Recordem-lo perseguint (o sent perseguit) per independentistes a Girona després de la celebració d’un 12 d’octubre. Si a Felip VI li passés alguna cosa abans que les seves filles fossin majors d’edat, Helena seria la nova regent d’Espanya. Un dels pocs amants coneguts d’Helena, Cayetano Martínez de Irurjo, va deixar fa poc ben clara la seva opinió, per exemple, sobre la immigració: “Els africans són molt diferents de nosaltres i posen en risc la democràcia.” Ha nascut un nou carlisme.
Abascal i Felip VI, en una trobada a La Moncloa
Posen la ratlla
De la separació de Jaime de Marichalar i Helena es va escriure de tot i més, però res com la portada de la revista Época, malauradament ja desapareguda, en què es confirmava, segons els seus autors, que la cocaïna hauria destruït la relació entre la parella. L’ictus que va tenir l’antic cunyat del rei el 2001, amb només 38 anys, hauria estat pel mateix motiu.
Un ‘escape room’ a La Zarzuela
En les últimes entrevistes que ha concedit Corinna Larsen, cada una més suculent que l’anterior, deixa la porta oberta a la misteriosa màquina de comptar bitllets de La Zarzuela, un bon fil argumental per si els Borbons hi volen col·locar un joc d’escapada. Les últimes revelacions, però, van més enllà de la màquina amagada en algun racó del Palau i amb la qual Joan Carles I es divertia amb bitllets de 500 euros caient del cel. Al palau també hi havia un quarto per guardar, només, diners en metàl·lic. En aquest cas, ni els comptaven; simplement tots els membres de la Casa Reial que necessitaven bitllets hi entraven per una porta i en sortien per una altra, ben carregats, això sí.
Albert de Borbó triomfa a les xarxes
El compte de Twitter @BorbonSola que reclama en primera persona, que és la millor manera d’enganxar seguidors, el tron per a Albert Solà, fill bastard de Joan Carles, creix exponencialment i ja s’acosta als 25.000 seguidors. No és que el príncep de la Bisbal tingui un nou community manager, perquè tot i que l’autor del compte s’autodefineix com el rei legítim d’Espanya i com a “destronador”, també adverteix, per als més despistats, que tot plegat no deixa de ser un exercici de sàtira i humor negre. Benvingut!