La monarquia

Sofia, reina dins i fora del jaç

Tots els que ens hem endin­sat (aixeco el dit) en la vida sexual desen­fre­nada de Joan Car­les I, el gran Dionís de la monar­quia euro­pea, ens hem obli­dat en una acti­tud sovint mas­clista que la seva esposa, Sofia, ha tin­gut unes neces­si­tats simi­lars i pro­ba­ble­ment les matei­xes opor­tu­ni­tats per enlli­tar-se i gau­dir real­ment o reial­ment amb qui hagi desit­jat o vol­gut. No hi ha pro­ves que Sofia, sovint adu­lada per esde­ve­nir el repòs del gran guer­rer de la Tran­sició, hagi man­tin­gut el ritme de vida d’Isa­bel II, nimfòmana segons la tra­dició popu­lar i també escrita, però amb el temps se n’ha sabut alguna cosa. A més, ha estat prou llesta per no dei­xar-se ensi­bor­nar per cap amant des­pi­e­tat, com li ha pas­sat a l’home que encara és el seu marit.

El pri­mer gran amant de Sofia va ser Harald V de Noru­ega, quan aquest era encara príncep, en els anys sei­xanta, una època en què la lla­vors prin­cesa ja estava casada amb el seu cosí ter­cer, l’emèrit Joan Car­les. Harald no va per­dre el temps men­tre estu­di­ava per ser rei, i també es va enten­dre amb altres prin­ce­ses –Irene de Grècia, Ale­xan­dra de Kent i Maria Lluïsa– abans de casar-se amb Sonja Harald­sen.

Jaime Peñafiel va reve­lar un altre dels pre­sump­tes amants de Sofia. L’escrip­tor Juan José Benítez, fanàtic de la ufo­lo­gia i autor de la saga Caba­llo de Troya, en una tro­bada gai­rebé fur­tiva en un hotel al Perú. El cas que més ha trans­cen­dit en els dar­rers anys, gràcies als arti­cles de Pilar Eyre, és sobre­tot el d’Alfonso Díez, vidu de la duquessa d’Alba, Caye­tana Fitz-James Stu­art, una dona cons­tant­ment pre­sent a les revis­tes del cor. És cone­gut que Díez se sent atret per dones més grans que ell. Quan va sal­tar la notícia sobre la pos­si­ble relació ell tenia 58 anys i la reina, 70. Després d’anys i anys de rumors, Joan Car­les I va aca­bar pro­hi­bint la presència de l’aristòcrata en la festa del seu 80è ani­ver­sari.

Alfonso Díez i la duquessa d’Alba, en els seus millors temps

El ‘xicot’ grec

El 2017, també va sorprendre l’amistat de la reina amb un jove escultural grec de bon veure que l’acompanyava sobretot en les visites al seu país, fet que va provocar tot tipus de comentaris. Jorge Javier Vázquez, amb tot, va donar per fet que l’acompanyant de la reina era “gai” i que aprofitava els viatges a Grècia per visitar en solitari Míkonos i Krania.

Piscines sense fons

El pressupost que l’Estat adjudica cada any a la casa reial, que està per sobre dels 8 milions d’euros actualment, encara no arriba per pagar totes les despeses d’una família insaciable en molts sentits. Per pagar despeses extraordinàries a les quals els Borbons, tan escanyats com estan, no poden fer front, l’Estat fa anys que se serveix d’un ens anomenat Patrimonio Nacional perquè no els falti de res. Aquesta setmana s’ha sabut que aquesta és la fórmula que es fa servir per costejar el manteniment de la piscina –perdó de les tres piscines– que hi ha a La Zarzuela. L’últim contracte signat és de 500.000 euros de no res. Se n’encarreguen empreses privades perquè, de fet, Patrimonio Nacional només és un despatx de funcionaris.

El monarca a l’ombra

L’escriptor Javier Cercas continua la seva campanya implacable per defensar la monarquia espanyola contra qualsevol que gosi posar-la mínimament en qüestió. L’últim que ha rebut és Pablo Iglesias, a qui acusa de crear un problema, el de la monarquia, on abans no n’hi havia cap. Cercas, que encara no té clar si Finlàndia és una monarquia o una república, defensa en un abraonat article a El País que durant dècades la monarquia no ha estat un problema a Espanya i que, en certa manera, tots els escàndols que han sorgit recentment tenen un gran culpable i aquest no és Joan Carles I.

Identificar-me. Si ja sou usuari subscriptor, us heu d'identificar. Vull ser usuari subscriptor. Per escriure un comentari cal ser usuari subscriptor.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.