La monarquia

El príncep de les tenebres

Don Felip Joan Froilà de Tots els Sants de Maric­ha­lar i de Borbó, cone­gut sobre­tot en la nit madri­le­nya com a Froilán, podria arri­bar, a la curta o a la llarga, a ser Felip VII, una mena de Jof­frey Lan­nis­ter que pro­voqués el ter­ror no només entre els seus ene­mics sinó entre els monàrquics més fanàtics. Froilà va ser el pri­mer net de Joan Car­les I i Sofia. “El pobre ha salido a su madre”, va dir el pare, Jaime de Maric­ha­lar, en una frase per a la història de l’anec­do­tari Borbó. En una cacera amb Maric­ha­lar, quan només tenia 14 anys, es va cla­var un tret al peu engran­dint la male­dicció dels Bor­bons amb les armes de foc. Més tard van arri­bar els pro­ble­mes amb els estu­dis. Va repe­tir 2n d’ESO i el segon any va patir de valent. Va ser cas­ti­gat per insults racis­tes a un com­pany xinès, es va fer amic del Pequeño Nicolás i ben aviat se’l va veure repar­tint publi­ci­tat d’una cone­guda dis­co­teca de la zona noble de Madrid.

Però anem al tema. Què hau­ria de pas­sar perquè els fans de Froilà el puguem veure reg­nar? Pri­mer ha de morir Felip VI –els humans ja ho tenim, això, nai­xem i morim. Eli­o­nor acce­di­ria al tron però, si ni ella ni la seva ger­mana, Sofia, esti­gues­sin en con­di­ci­ons de rebre la corona o sim­ple­ment s’apar­tes­sin dels seus “deu­res” reials, com ha fet Enric a la Gran Bre­ta­nya, la següent en la llista és la infanta Helena, que va per­dre el seu torn per la infame llei sàlica. Si per edat, con­di­ci­ons o capa­ci­tats –o fins i tot per una qüestió cons­ti­tu­ci­o­nal–la filla gran de Joan Car­les I decidís que el rei ha de ser un home, heus aquí que apa­rei­xe­ria la figura de Froilà. No cal­dria ni tan sols can­viar la Cons­ti­tució, ja que aquest hereu és baró. Obrir el meló cons­ti­tu­ci­o­nal a Espa­nya és un drama de pro­por­ci­ons èpiques, ja que en aquest cas cal­dria una reforma agreu­jada amb la dis­so­lució de les Corts i un referèndum pel mig amb els cata­lans, els bas­cos els i repu­bli­cans tocant la pera. Com sem­pre.

Helena i Froilà, a l’expec­ta­tiva. Són el ter­cer i el quart en la línia dinàstica

L’esperança blanca

Entre els centenars de candidats i candidates al tron espanyol, Xavier Sardà va explotar en els seus temps a Crónicas marcianas la figura d’Alessandro Lecquio, net de la infanta Beatriu de Borbó. Perquè Lecquio assumís la corona, això sí, hauríem de carregar uns quants avions amb nobles i aristòcrates europeus i que tots anessis al mar.

Felip VI culmina la seva “traïció”

El rei d’Espanya ha signat finalment els indults al BOE. El rei d’Espanya s’ha posat al costat dels colpistes i sediciosos. El rei d’Espanya ha donat suport al govern comunista i als seus aliats secessionistes. El rei d’Espanya no ha escoltat la gent de bona voluntat. El rei d’Espanya ha signat a favor dels que diuen “Ho tornarem a fer”. El rei d’Espanya ha caigut en la trampa dels rojos i socialistes i ha estat humiliat. El rei d’Espanya no ha escoltat els jutges del Suprem i els portaveus del PP, Vox i Ciutadans. El rei d’Espanya ha traït Espanya. Proclamem la República, doncs.

Dos divorcis al preu d’un?

Impagables són les cròniques de Pilar Eyre, sobretot a Lecturas. Des que es va obrir la veda contra Joan Carles I, no n’amaga ni una. L’última perla va passar just ara fa set anys. L’emèrit va demanar directament a Felip que es divorciés de Letícia –a la qual mai ha suportat– abans d’acceptar el tron i que ell faria el mateix amb Sofia i es casaria amb Corinna, que passaria a tenir l’estatus d’altesa reial. Pretenia, a més, celebrar el 40è aniversari del seu ascens al tron amb Corinna com a nova parella oficial.

Identificar-me. Si ja sou usuari subscriptor, us heu d'identificar. Vull ser usuari subscriptor. Per escriure un comentari cal ser usuari subscriptor.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.