La monarquia

El gran masturbador

No ens pre­gun­tem gaire sovint, ni tan sols quan arriba la Diada, con­tra qui vam per­dre real­ment la guerra de Suc­cessió o almenys pel seu cap visi­ble, l’amic Felip V. Les històries que s’expli­quen d’ell, feliçment docu­men­ta­des, sí que dona­rien per a una llarga sèrie tele­vi­siva, molt més mor­bosa fins i tot que la del bisbe Novell, un apre­nent al seu cos­tat. Una de les grans pre­o­cu­pa­ci­ons que el van per­se­guir en vida va ser la qüestió sexual i com fer-la com­pa­ti­ble amb els pre­cep­tes cris­ti­ans perquè ell havia de ser el campió de la vir­tut.

A diferència d’altres Bor­bons que van tenir poques manies a l’hora d’enlli­tar-se amb mitja cort si feia falta, Felip volia que la seva obsessió pel sexe no l’enviés a l’infern. Ho va patir en al seva pròpia carn (i no és metàfora) la seva pri­mera reina con­sort, Maria Lluïsa de Savoia, que va aca­bar morint, segons alguns, pels exces­sos sexu­als del seu marit, que només ho volia i ho podia fer –seguint les ordres divi­nes– amb la seva muller. Ara bé, per evi­tar la infi­de­li­tat, pecat mor­tal, el rei va aca­bar sotmès fins al final de la seva vida a una addició que el tor­tu­rava per dins: l’ona­nisme. No tenia clar quina era la mag­ni­tud d’aquest pecat, tot i que el car­de­nal Por­to­car­rero l’adver­tia dels perills d’aquesta acti­vi­tat. Amb tot, el desig podia més que qual­se­vol altra cosa.

Quan la seva pri­mera esposa va morir, ràpida­ment en va bus­car una altra, Isa­bel Far­nese, amb qui va com­par­tir espe­ci­al­ment la seva obsessió per tot allò que tenia a veure amb el sexe. I bé, fer-ho amb l’esposa ofi­cial no com­por­tava aquell sen­ti­ment de culpa que arros­se­gava mal­grat que el plaer també era ofi­ci­al­ment con­dem­nat. Amb ella va poder fer l’acte sexual al llit on va morir Maria Lluïsa de Savoia, una per­versió que l’atreia espe­ci­al­ment. A la cort va impor­tar tota mena de jocs sexu­als prac­ti­cats a Ver­sa­lles –com l’impàvid–. Isa­bel s’hi va afe­gir amb ganes, ja que va enten­dre que aque­lla era la millor manera de tenir sota con­trol Felip.

Felip V, amb Isa­bel Far­nese, en un qua­dre de l’època

Només falta la Interpol

Davant la confirmació que fins i tot la fiscalia espanyola del Tribunal Suprem ja considera Joan Carles I sospitós de ser “comissionista internacional” en operacions relacionades amb negocis a l’Aràbia Saudita, només hi ha una possibilitat que l’emèrit fos detingut: una ordre de persecució a tot al món que inclogués la Interpol. Des d’aquí reclamem, sobretot, que el jutge Llarena, o qualsevol altre de la seva corda, s’abstingui de redactar cap ordre a Europa o on sigui per portar l’emèrit a Espanya, ja que la seva incapacitat és ben coneguda fins i tot a l’hora de treballar amb aliats de la Unió Europea que no han parat de deixar-lo en ridícul els últims anys.

La festa anual dels càrrecs no electes

El president del Consell General del Poder Judicial, Carlos Lesmes, i el rei Felip VI han inaugurat aquesta setmana l’any judicial amb la legitimitat que els dona representar dos dels poders de l’Estat que estan més caducats que Norma Duval. Lesmes, l’home que esbronca els autors dels indults, ja fa temps que hauria d’haver estat rellevat segons les mateixes lleis espanyoles que diu que defensa. I a Felip VI, qui l’ha voltat exactament? No hi ha més preguntes, senyoria.

Identificar-me. Si ja sou usuari subscriptor, us heu d'identificar. Vull ser usuari subscriptor. Per escriure un comentari cal ser usuari subscriptor.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.