La monarquia

Sexe, mentides i cintes de vídeo

Em diuen que aques­tes històries que explico del pas­sat llunyà de la monar­quia espa­nyola i fins i tot d’altres cases tant o més cor­rup­tes estan bé, però em dema­nen que parli dels pro­ble­mes que real­ment interes­sen la gent, o sigui amb qui s’enlli­tava real­ment Joan Car­les I en els seus dies de glòria divina, quan Sofia tenia una cor­na­menta més llarga que Pau Gasol amb els braços alçats. Una de les seves amants més popu­lars, sobre­tot a mesura que se n’han anat conei­xent els detalls, va ser Bárbara Rey, model, actriu i mem­bre activa de la casta que ha pul·lulat des fa dècades pels pro­gra­mes del cor de les tele­vi­si­ons espa­nyo­les.

La seva relació va començar el 1976, quan Adolfo Suárez els va pre­sen­tar en un acte elec­to­ral de la UCD. Es tro­ba­ven regu­lar­ment en un pis franc a Boa­di­lla del Monte, sota la vigilància del CNI. En els anys noranta, la cosa es va refre­dar perquè el rei tenia una amant, com se sol dir, en cada port. La Bárbara, que fruit de la seva relació amb Ángel Cristo també havia estat doma­dora d’ele­fants, no s’ho va pren­dre gaire bé i va començar una ope­ració de xan­tatge al monarca que incloïa gra­va­ci­ons sexu­als que l’hau­rien fet tron­to­llar quan el 80 % dels espa­nyols encara es decla­ra­ven joan­car­lis­tes. Per evi­tar un escàndol després que la mateixa amant de rei denunciés el 1997 que els ser­veis secrets espa­nyols havien acce­dit al seu domi­cili per robar tot el mate­rial rela­ci­o­nat amb la seva aven­tura amo­rosa, alguns mit­jans van publi­car el 2017 que s’havia arri­bat a un acord després d’aquell inci­dent en què es pro­hi­bia a Rey par­lar de la seva relació amb el rei a canvi de 3 mili­ons d’euros (en aquell moment uns 500 mili­ons de pes­se­tes) que li hau­rien ingres­sat en un compte a Luxem­burg.

En els últims anys, l’actriu, doncs, ha pas­sat de pun­te­tes sem­pre que se li ha pre­gun­tat sobre la seva relació.

Bárbara Rey, en la seva etapa de musa del cinema del ‘des­tape’ espa­nyol

Córrer és de covards

A banda de casar-se amb Ángel Cristo, l’altre gran amant de Rey va ser tota una llegenda del futbol català, ni més ni menys que Carles Rexach, que gairebé deixa el Barça el 1977 per aquest tema. “Córrer és de covards” és la seva frase més famosa, però al llit potser anava més enllà. Competir amb Joan Carles I no devia ser fàcil.

Preparen l’homenatge definitiu a Felip VI

El periodista Sergio Fidalgo, director del web El catalán, que també es podria dir El catalán facha, ha fet una crida aquests dies a la societat civil catalana perquè posin els seus estalvis en el seu nou projecte. Es tracta que la Catalunya silenciada rendeixi homenatge a Felip VI per la seva actitud l’octubre del 2017. La idea ja va prendre forma aquells dies, i des de llavors el periodista, un activista unionista incansable, ha recaptat 2.500 euros. Amb prou feines, diu, en té ni per començar. A veure, lectors meus, si ajudeu a la causa, ja que un llibre amb el títol Los catalanes sí tenemos rey: Felipe VI ha de veure la llum tant sí com no perquè promet emocions fortes.

El PP defensa les medalles als dictadors

La setmana passada parlàvem d’un dels grans escàndols històrics de la monarquia: la concessió de grans distincions honorífiques a dictadors i militars sud-americans en els anys setanta. Aquesta setmana, finalment, una comissió al Congrés ha sol·licitat que es retirin aquestes condecoracions, que en la majoria dels casos va lliurar Joan Carles I en persona. El PP ha justificat, amb tot, que es concedissin aquests honors a “caps d’estat” perquè anaven dirigits a l’“agermanament amb els ciutadans de diferents nacions”. Sense comentaris.

Identificar-me. Si ja sou usuari subscriptor, us heu d'identificar. Vull ser usuari subscriptor. Per escriure un comentari cal ser usuari subscriptor.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.