La monarquia

La veritable reina d’Espanya

Obli­deu-vos de Letícia i de la llista inter­mi­na­ble d’amants i “ami­gues espe­ci­als” de Joan Car­les I o les que hagi tin­gut, tin­gui o pugui tenir Felip VI. Qui governa el destí i les vides dels súbdits del regne d’Espa­nya és Ana I d’Obregón i si voleu de Borbó. És la Lady Di de totes les per­ru­que­ries, des de punta de Tarifa fins a Estaca de Bares, i ningú és capaç de pro­vo­car un ter­ra­bas­tall polític, sense dedi­car-se a la cosa pública ofi­ci­al­ment, com el que va pro­vo­car la pre­sumpta actriu (això diuen) al Congrés quan els com­panys de l’Hola van esbom­bar la primícia del segle: “Obregón ha estat mare!”

El gran David Por­ta­be­lla, cor­res­pon­sal a Madrid i que coneix les Espa­nyes com si les hagués parit (amb perdó), ja avi­sava a pri­mera hora del matí. Al Congrés dels Dipu­tats només es par­lava d’una cosa i no era ni d’ETA ni de rojos sinó de la “reina”. Al cap­da­vall la dona (68 anys), que en algu­nes bio­gra­fies també figura com a peri­o­dista (igual que Letícia), havia triat el camí pel mig: un ven­tre de llo­guer a les Amèriques. Això és il·legal a Espa­nya, però tant se val.

Parlo metafòrica­ment de reina d’Espa­nya però hi va haver un temps en què fins i tot ho hau­ria pogut ser de manera ofi­cial. Hi havia una llista publi­cada fa molts anys, durant el pro­grama Crónicas mar­ci­a­nas de Xavier Sardà, comp­tant quanta gent s’hau­ria de morir perquè Ales­san­dro Lec­quio i la seva dona, en aquell moment Obregón, pogues­sin here­tar la corona de Cas­te­lla. Eren molts, però Lec­quio durant un temps va ser un comte més famós que el de Godó o fins i tot que Dràcula. De fet, encara s’escura les dents amb la sang que xucla als pro­gra­mes i mit­jans i no pre­ci­sa­ment per ser net i bes­net de Bor­bons, sinó per enxam­par en el moment just la ver­ta­dera pre­ten­denta al tron (rosa), el que real­ment compta, d’Espa­nya: l’Obregón.

La por­tada que tot­hom (o no) estava espe­rant

La trucada del rei

Com en tota princesa del poble, en el cas d’Obregón també hi ha un rerefons tràgic, la mort fa tres anys d’un fill. Molts hi van sucar pa. Jugar amb les tragèdies dels altres és tot un negoci. Es va fer saber que Joan Carles I va ser el primer de trucar la dona per donar-li el condol. Si ho va fer com a amic, “parent llunyà” o una altra cosa, només ells dos ho saben.

Les mil i una nits de Froilà

S’ha de dir que sempre que pot la infanta Helena, com a mare, fa un gran esforç per defensar el seu fill, l’ovella negra de la família reial espanyola. L’última incògnita sobre la “feina” de Froilà a Dubai és qui paga l’apartament, ja que es dona per fet que ho fa l’emèrit. Segons Helena el paga el seu fill del seu sou però la feina la hi va trobar el seu avi i ningú sap ben bé a què es dedica. Els diners, al capdavall, acaben sortint d’allà mateix, dels amics àrabs dels Borbons, però millor això que no pas del pressupost de l’Estat, tot i que ningú fa favors a canvi de res. Mentrestant la germana, Victòria, ens té fascinats com la influencer major del regne. Només cal entrar al seu Instagram.

Qui no té feina...

S’ha fet viral, aquesta paraula que comença a fer tanta ràbia, la imatge del rei dels espanyols tocant allò que en diuen el cajón i que ben bé podria ser el cojón amb un grup de percussionistes a Cadis. És una de les pràctiques més antigues dels relacions públiques de les majestats d’arreu del planeta, blanquejar la seva imatge barrejant-la amb els plebeus i que continuï la festa. Espanya s’enfonsa per la crisi però, sobretot, cares d’alegria, que ningú vegi que el rei va despullat i visca l’alegria.

Identificar-me. Si ja sou usuari subscriptor, us heu d'identificar. Vull ser usuari subscriptor. Per escriure un comentari cal ser usuari subscriptor.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.