La monarquia

La ‘mili’ de la princesa

La princesa Elionor, reconvertida en la dama cadet Borbón Ortiz, ja és a l’Acadèmia General de l’Exèrcit de Saragossa. La filla de Felip i Letícia ha començat a fer una mili concentrada de tres anys, tot i que amb un munt de privilegis, entre els quals hi ha la possibilitat de disposar d’un helicòpter per tornar a casa quan li calgui. De fet, la princesa només es quedarà a dormir a l’Acadèmia de dilluns a dijous, i podrà utilitzar el Super Puma per desplaçar-se ràpidament de Saragossa a Madrid. Vaja, més o menys com la resta dels sis-cents cadets amb qui conviurà o com els pobres soferts que durant dècades van fer el servei militar. La dama cadet també tindrà “una zona especialment per a ella”, tal com han reconegut des de la mateixa Acadèmia Militar, un privilegi que no ha agradat gaire a la resta de cadets. També sembla que no haurà de superar algunes proves físiques i que tindrà una dieta especial, a diferència de la resta de cadets. Tot i això, la ministra de Defensa en funcions, la socialista Margarita Robles, no se n’ha pogut estar de destacar que l’estada de la princesa Elionor a l’Acadèmia Militar serà “en igualtat de condicions amb la resta de companys”.

La premsa, sigui rosa o de qualsevol altre color, s’ha dedicat a esbombar el dia a dia de la dama cadet, des de l’entrada a l’Acadèmia, amb la família al complet, fins a la primera sortida amb els seus nous companys a un bar de tapes freqüentat pels militars. I ha fet mans i mànigues per destacar que es tracta d’una persona normal, sense altivesa reial i que fa el mateix que la resta de companys i companyes. Entre altres proeses, s’han dedicat a difondre que la dama cadet he renunciat voluntàriament a percebre la paga mensual de 417,65 euros que reben els alumnes de l’Acadèmia, talment com si l’economia familiar o la de la princesa depengués d’aquesta mensualitat.

La comitiva familiar de la princesa en el moment d’ingressar a l’Acadèmia Militar

Una escriptura “immadura”

Alguns mitjans també s’han dedicat a analitzar la signatura que la dama cadet va deixar al Llibre d’Honor de l’Acadèmia. Una grafòloga consultada per la Cadena Ser fins i tot va destacar que “per tenir 17 anys, es tractava d’una escriptura molt immadura”.

La bandera de la infanta....

Durant l’acte de lliurament de les medalles a la selecció femenina de futbol no van sovintejar les banderes. De fet, només se’n van poder veure tres: la primera la duia la portera Misa Rodríguez, i era la de les Canàries; la segona la portava la migcampista Teresa Abelleira, i era la de Galícia, i la tercera era l’espanyola i, com es poden imaginar, no la lluïa cap jugadora, sinó la infanta Sofia, que va viatjar a Sidney amb la seva mare. La infanta va portar la bandera tota l’estona, en alguns moments com si es tractés d’una bossa de mà i en d’altres a les espatlles, a l’estil d’una capa reial.

i el gol de la reina Letícia

Mentre la seva filla petita es passejava per la gespa de l’estadi de futbol de Sidney amb la bandera espanyola, Letícia exercia de hoolligan per intentar donar una imatge d’espontaneïtat i proximitat. Va ser una operació de màrqueting. La reina es va presentar al partit vestida de vermell, es va adreçar als mitjans de comunicació abans de la final, va abraçar una a una les jugadores quan van rebre les medalles, va saltar i cridar amb elles i fins i tot va aixecar la copa, talment com si hagués marcat el gol de la victòria.

Identificar-me. Si ja sou usuari subscriptor, us heu d'identificar. Vull ser usuari subscriptor. Per escriure un comentari cal ser usuari subscriptor.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor