Pantalla

La nova sèrie del creador dels Simpson

Netflix estrena ‘Disenchantment’, el nou univers sorgit de la imaginació de Matt Groening i inspirat en fantasies medievals

Una de les nove­tats més espe­ra­des de la Comic Con que s’ha cele­brat, aquest juliol, a Sant Diego ha estat el tràiler de la nova sèrie de Matt Gro­e­ning, Disenc­hant­ment la tra­ducció al cas­tellà ha estat (Des)encanto–, que Net­flix estre­narà el 17 d’agost. El cre­a­dor de la família més famosa i més groga de la història de la tele­visió torna amb un nou pro­ducte gai­rebé vint anys després de l’estrena de la diver­tidíssima Futu­rama. Si els Simp­son expli­quen la rea­li­tat actual des del punt de vista dels veïns de Spring­fi­eld i amb Futu­rama es feia broma sobre el futur de la Terra d’aquí a mil anys, la seqüència era lògica i ara Gro­e­ning vol mos­trar la part més còmica del pas­sat, revi­sant el món de les fan­ta­sies medi­e­vals en un pecu­liar regne ano­me­nat Dre­am­land. La pro­ta­go­nista és la prin­cesa Bean (nom que en anglès sig­ni­fica ‘mon­geta’), que, tal com es pot veure en el tràiler avançat, no es resigna a casar-se amb príncep amb qui l’han pro­mesa i l’acaba encas­tant en un tron, curi­o­sa­ment molt sem­blant al de ferro de Joc de trons.

una prin­cesa atípica

En els vint epi­so­dis –dues tem­po­ra­des– que Net­flix ha con­trac­tat fins ara, aquesta prin­cesa atípica i amb pro­ble­mes amb l’alco­hol viurà tota mena d’aven­tu­res acom­pa­nyada del seu inse­pa­ra­ble elf, de nom Elfo (ja es veu que els guio­nis­tes no s’han cap­fi­cat massa a bus­car noms ori­gi­nals per als pro­ta­go­nis­tes), i d’un dimoni molt par­ti­cu­lar que res­pon al nom de Luci. Al ritme de Rebel Rebel de David Bowie, les pri­me­res imat­ges mos­tren algu­nes de les aven­tu­res d’aquest trio, que s’haurà d’enfron­tar, segons la infor­mació faci­li­tada per Net­flix, a “ogres, follets, har­pies, trolls, dia­bles, mor­ses [?] i molts humans estúpids”.

Poca cosa més ha trans­cen­dit sobre aquest nou uni­vers creat per Gro­e­ning, si bé l’autor ha asse­gu­rat que es tracta d’una sèrie sobre “la vida i la mort, l’amor i el sexe, i sobre com con­ti­nuar rient en un món ple de sofri­ment i d’idi­o­tes, mal­grat tot allò que els anci­ans, els brui­xots i altres xim­ples us puguin dir”. De fet, és una carac­terística de Gro­e­ning bus­car l’humor en situ­a­ci­ons que no sem­blen pre­ci­sa­ment diver­ti­des.

En aquest nou tre­ball, el dibui­xant nord-ame­ricà ha tor­nat a tre­ba­llar amb el seu col·lega i pro­duc­tor a Els Simp­son, Josh Wein­stein, i ha incor­po­rat guio­nis­tes i dibui­xants que ja havien tre­ba­llat amb ell a Futu­rama. Matt Gro­e­ning ha acon­se­guit l’èxit més dura­dor de la història de la tele­visió amb a la família Simp­son i la seva vida al poble de Spring­fi­eld. Homer, Marge, Bart, Lisa i Mag­gie, així com els seus estra­fo­la­ris con­ciu­ta­dans, for­men part de l’ima­gi­nari col·lec­tiu gràcies a una espa­ter­rant bar­reja de quo­ti­di­a­ni­tat i boge­ria que també ha tin­gut moments de denúncia social. La sèrie fa gai­rebé trenta anys que és en antena i hi han pas­sat cen­te­nars de con­vi­dats famo­sos que hi han posat la veu, des de Step­hen Hawking a Katie Perry, pas­sant per Paul McCart­ney, Mic­hael Jack­son i Eli­za­beth Tay­lor.

Identificar-me. Si ja sou usuari subscriptor, us heu d'identificar. Vull ser usuari subscriptor. Per escriure un comentari cal ser usuari subscriptor.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.