Teatre

Que no ens pugi el sucre!

Annie Pugnau “Posa fi als estereotips amorosos”
Laura Ulldemolins “Es qüestionen l’amor romàntic i els rols de poder”
Judit Martínez Gili “Morir no s’escapa de les nostres vides”

S’apropa el Nadal: estovalles blanques, vaixelles de porcellana, galets, dinars familiars, amics, polvorons, sopars d’empresa, tions i sucre, molt de sucre. Per Nadal tot és dolç, tot és fantàstic, tot i que sovint aquesta no és la nostra realitat. També és així als teatres. Vivim envoltats de propostes massa edulcorades i falsament endolcides. El propòsit de les nostres recomanacions, sempre però encara més per Nadal, és que fugiu dels plats forts i comercials, de les grans ofertes, per fer recerca pels teatres i trobar propostes exòtiques, fresques, crues, artesanes i innovadores que potser no heu tastat mai però que us deixaran un gust especial. Desconnecteu un moment del desenfrenament i la bogeria nadalenques i submergiu-vos en el teatre més casolà. En espais grans i petits, al Lliure i al Tantantarana, experimenteu amb les propostes més provocadores, les que us portin més enllà del simple entreteniment. Atreviu-vos a reflexionar, a qüestionar i a deixar-vos remoure... també al teatre. El podi de desembre l’han votat la Maria, el Nil, l’Anna, el Martí, l’Alba, la Júlia, la Judit, la Mar, el David i la Laura. Bon Nadal i feliç i teatral 2020!

1

3

2

BARCELONA (Barcelonès)

Pensar l’amor

Esteu fins als pip que la pressió social qüestioni la vostra vida? La jove dramaturga i directora Sílvia Mercè i Sonet posa fi als estereotips amorosos i posa de manifest el xoc entre les infinites maneres d’estimar i els prejudicis als quals es veuen sotmeses. Voleu que les paraules que internament us repetiu sonin amb convicció, seguretat i sense ràbia i culpabilitat?

Compreu de seguida l’entrada! No espereu més per cridar amb potència salvatge: vull estimar a la meva manera i vull gaudir de mi! I què?

Àtic del Tantarantana Teatre. Del 5 al 22 de desembre

SALVATGE

Limitar l’amor

Imagina’t que ets una persona famosa i, a més, que fas pública la teva relació de parella. L’Helena i en Max, protagonistes de This is real love, han decidit exposar-se per complet al públic que tingui interès en la seva relació. Al llarg de l’obra, coneixerem altres parelles que, com ells, han decidit ser una power couple, formada pel patrimoni i el matrimoni.

Posem al primer lloc del podi una proposta que destaca per ser innovadora, participativa i habitable. El Col·lectiu V.V.A.A. aconsegueix fer d’una sala de teatre un museu de l’amor amb els elements més originals. Viureu projeccions, una TED Talk, un sorteig, rituals, una enquesta al públic, monòlegs i, fins i tot, un reality show. Es qüestionen l’amor romàntic i els rols de poder experimentant amb una parella real real.

Teatre Lliure de Gràcia. Del 12 al 29 de desembre

THIS IS REAL LOVE

.

Mirar la mort

Els espectacles de la dramaturga, directora i actriu Carla Rovira mostren sempre el procés fruit d’explorar-se, escoltar i aprendre de persones en temes clau, de l’ara i l’aquí. En la proposta sorgida del programa Ajuts a la Creació Carlota Soldevila del Teatre Lliure es posa damunt la taula el tabú oficial de tots els temps: la mort. Com a colossal figura de silenci, el treball col·lectiu de l’equip pretén servir en safata les emocions tant de qui ho viu puntualment com de qui hi conviu cada dia.

Teatre Lliure de Montjuïc. Del 5 al 22 de desembre

POSARÉ EL MEU COR EN UNA SAFATA

Identificar-me. Si ja sou usuari subscriptor, us heu d'identificar. Vull ser usuari subscriptor. Per escriure un comentari cal ser usuari subscriptor.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor