Pantalla

En sèrie

Sexe sense tabús

‘Sex Education’ és una proposta molt divertida que destaca entre el trillat àmbit de les històries per a adolescents. Tot i presentar-se com una comèdia, també convida a reflexionar sobre temes seriosos

Netflix estrena aquesta setmana entrant (divendres 17) l’esperada segona temporada de Sex education, la sèrie britànica que es va convertir en un dels èxits de l’any passat, amb la seva barreja de comèdia i drama adolescent i una bona dosi de sexe (o més aviat de problemes amb el sexe). El protagonista és el jove Otis Milburn (interpretat per Asa Butterfield, el nen d’Hugo i El Joc de l’Ender), un estudiant de secundària socialment maldestre que viu amb la seva mare, Jean (Gillian Anderson, en un paper molt allunyat del de Scully a Expedient X). Otis intenta mantenir en secret la professió de la seva mare, que és terapeuta sexual i que provoca escenes hilarants per la seva falta de respecte a la privacitat dels altres. En la primera temporada, i després que es descobreixi el seu secret, Otis i la seva companya d’institut Maeve Wiley, una noia amb reputació de ser promíscua, acaben muntant una mena de consultori sexual clandestí per guanyar diners aprofitant el sorprenent talent natural d’Otis per aconsellar sobre sexe. Un talent que no té res a veure amb les seves pròpies experiències –que són nul·les–, sinó amb l’ambient en què ha viscut a casa seva, on la mare no ha dubtat mai a parlar obertament de sexe amb el seu fill. En aquesta aventura, Otis tindrà el suport del seu millor amic, Eric, un noi gai que va guanyant confiança i autoestima a mesura que la sèrie avança.

Sex education és una proposta molt divertida que destaca entre el trillat àmbit de les històries per a adolescents. Tot i presentar-se com una comèdia, també convida a reflexionar sobre temes tan seriosos com l’avortament, la discriminació per l’orientació o la identitat sexual, el sexisme, les relacions familiars complicades –especialment la pressió exercida per pares que volen que els seus fills siguin els millors–, les creences religioses i el sempre desconcertant món de l’adolescència i les experiències sexuals.

Una de les claus del seu èxit –Netflix assegura que més de 40 milions de subscriptors van veure la primera temporada– és que trenca tota mena de tabús. A més, és fàcil empatitzar o fins i tot identificar-se amb els protagonistes, gràcies a les brillants interpretacions dels joves actors britànics que conformen l’univers fictici de l’institut Moordale, on transcorre la trama, emmarcada per una banda sonora igualment interessant. La segona temporada, que torna a anar a càrrec de la guionista Laurie Nunn, comença amb Otis intentant dominar els seus impulsos sexuals per poder avançar en la relació que manté amb la seva xicota, Ona. Al mateix temps, s’enfrontarà a la ja tensa relació que té amb Maeve, mentre a l’institut es produeix un brot d’infecció per clamídia, fet que demostrarà la necessitat de millorar l’educació sexual a les aules. A més, arribaran nous alumnes al centre, que també desafiaran l’estat de les coses i complicaran la vida als protagonistes.

SEX EDUCATION Plataforma: Netflix Creador: Laurie Nunn Protagonistes: Gillian Anderson, Asa Butterfield, Emma Mackey, Ncuti Gatwa, Connor Swindells, Kedar Williams-Stirling
Identificar-me. Si ja sou usuari subscriptor, us heu d'identificar. Vull ser usuari subscriptor. Per escriure un comentari cal ser usuari subscriptor.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor