Articles

Artistes per la llibertat

La xarxa territorial del Consell per la República ha organitzat un cicle d’espectacles en directe, de l’1 al 21 de juny i via ‘streaming’, per donar suport al sector en aquest temps de crisi

Per ajudar a mitigar la delicada situació dels artistes que estan patint les conseqüències de la pandèmia per la covid-19 i també per “generar art que incorpori criteris a favor de la defensa de la llibertat de les persones”, la xarxa territorial del Consell per la República ha organitzat el cicle d’actuacions culturals en directe Artistes per la Llibertat, que tindran lloc via streaming. La proposta arrencarà el dilluns 1 de juny amb un recital de l’actriu, poeta i directora teatral Silvia Siles, i hi haurà un espectacle cada dia (els caps de setmana dos) fins al 21 de juny, amb la participació de Santi Arisa & Agnès Miralbell, els cantautors Xavier Baró i Pau Alabajos, el músic i acordionista diatònic Guillem Anguera, els ebrencs Xeic, Pepet i Marieta i Montse Castellà, el grup de hip-hop The Re-Fugees, l’espectacle de cabaret de The Feliuettes, i la pintura d’una aquarel·la en directe per part de Ramon Soler Fornt, entre d’altres. Seran 27 espectacles de poesia, teatre, literatura, música i arts plàstiques.

“Aquest projecte és la continuïtat del treball que van desenvolupar els consells locals per la república en una primera fase de solidaritat, que va servir per aconseguir material per fer màscares, bates... per ajudar a lluitar contra el coronavirus en els sectors i en els llocs més desfavorits. Ara tenim el projecte de fer una altra xarxa de col·laboració i de cooperació amb els artistes quilòmetre zero, és a dir de l’entorn geogràfic de cada consell local”, explica Lluís Puig i Gordi, membre del Consell per la República i conseller de Cultura a l’exili.

Les entrades tenen un preu simbòlic de 3 euros per actuació (2 euros per als membres del Consell per la República), i els organitzadors pagaran 300 euros a cadascun dels artistes i tècnics que hi prenguin part. “Volem donar suport als nostres artistes i que no hagin de penjar a les xarxes el seu teatre, les seves cançons o la disciplina que sigui gratuïtament, sinó cobrant”, segons Puig, que apel·la a la participació ciutadana i confia que el cicle tingui continuïtat.

Com que la cultura és també un camí per fer República, “els artistes estan preparant cançons o pintures o monòlegs en pro de la llibertat (o de la República o la independència, cada artista hi posarà la paraula que vulgui). Es tracta de generar art per la llibertat que tanta falta fa”, destaca Lluís Puig des de l’exili a Brussel·les.

Identificar-me. Si ja sou usuari subscriptor, us heu d'identificar. Vull ser usuari subscriptor. Per escriure un comentari cal ser usuari subscriptor.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor