Lletres

Filosofia de vida amb ulls de dron

L’arribada dels drons, dels no bèl·lics, ha afavorit que en moltes sèries i pel·lícules hi hagi moltes més imatges zenitals, perquè abans eren més costoses i tremoloses, aconseguides amb helicòpters i avionetes. Pel motiu que sigui, la japonesa Yukiko Noritake ha triat aquesta perspectiva fixa per mostrar la història de dos germans que hereten un bosc.

Aquest àlbum de gran format mostra a cada pàgina esquerra l’opció triada per un dels germans, més respectuosa amb la natura i amb una vida més relaxada. Les pàgines dretes les ocupa l’evolució de l’altre germà, que construeix amb ciment, que urbanitza, que no interacciona ni amb el medi ni, d’una manera sostenible, amb altres humans, als quals només vol mostrar el seu reialme.

Els detalls són menuts i per això hi ha una sola vinyeta per pàgina, amb una mena de peu de foto sintètic per subratllar el sentit de les imatges. Una metàfora molt ben ideada per mostrar com les nostres accions donen forma al món que ens envolta. I amb encara un valor més: Noritake no jutja, no diu que un ho fa bé i l’altre no, exposa les dues maneres de viure, de projectar els somnis i anhels i el resultat. Magnífic. A sota teniu més llibres educatius, si bé amb un adoctrinament més obvi i menys artístic.

EL BOSC DELS GERMANS Autor: Yukiko Noritake Traducció: Mireia Alegre Editorial: Coco Books Pàgines: 32 Preu: 18 euros

Recomanacions a cau d’orella

Text: Blanca García-Orea Il·lustració: Ramon Lanza Traducció: Enric Fontdevila Editorial: B de Blok Pàgines: 64 Preu: 16,95 BEN SANETS
La nutricionista Blanca García-Orea exposa tot de consells per als més petits per menjar de manera sana; bé, als pares, que són els que preparen els àpats. El subtítol ja és un bon resum: Un conte per menjar sa, eliminar els mals bacteris i fer bona caca. La protagonista és la Valentina. Li fa molt mal la panxa. Per ajudar-la a descobrir per què, la mare li explica el procés digestiu.
Text: Míriam Tirado Il·lustració: Marta Moreno Traducció: Xavier Farré Editorial: B de Blok Pàgines: 64 Preu: 24,95 LA FONT AMAGADA
Després d’El fil invisible, un àlbum de gran format en què Tirado explica els vincles que uneixen les persones i que ha venut més de 75.000 exemplars, la mateixa autora presenta La font amagada. El conte per retrobar-te. Amb aquest nou àlbum Tirado vol ensenyar com “connectar amb nosaltres mateixos, buscar la pròpia essència i sentir-nos feliços i complets”. Un llibre d’autoajuda per a nens i pares als quals els agradi la tendència.
Autor: Stephan Pricken Traducció: Neus Carbonell Editorial: Cruïlla Pàgines: 32 Preu: 12,95 MONSTRES!
Finalment, un llibre per ajudar els mes menuts a perdre la por, una de concreta: els sorolls estranys que de vegades se senten a casa. La manera de narrar i la il·lustració són molt divertides, riques i entranyables. En Jan és molt valent i, quan sent sorolls al menjador, va a mirar què hi ha. Resulta que són uns monstres que intenten tornar a casa seva. Ell, en lloc d’espantar-se, els ajuda. I els pares, al matí, ajuden el Jan a recollir el caos que ha provocat, amb bona intenció.
Text: Tania García Il·lustracions: Núria Aparicio Traducció: Enric Fontdevila Editorial: Beascoa Pàgines: 48 Preu: 15,95 QUÈ NECESSITO QUAN TINC POR?
Després d’ensenyar-nos com s’han d’acompanyar emocionalment les empipades dels petits, Tania García, autora d’Educar sense perdre els nervis, ens parla sobre la por infantil. Amb uns exemples bàsics de situacions de por, en què mostra que a totes les edats se’n pot tenir i que és una emoció natural, l’autora ofereix diversos consells als adults perquè guiïn els petits.
Identificar-me. Si ja sou usuari subscriptor, us heu d'identificar. Vull ser usuari subscriptor. Per escriure un comentari cal ser usuari subscriptor.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor