Filosofia de vida amb ulls de dron
L’arribada dels drons, dels no bèl·lics, ha afavorit que en moltes sèries i pel·lícules hi hagi moltes més imatges zenitals, perquè abans eren més costoses i tremoloses, aconseguides amb helicòpters i avionetes. Pel motiu que sigui, la japonesa Yukiko Noritake ha triat aquesta perspectiva fixa per mostrar la història de dos germans que hereten un bosc.
Aquest àlbum de gran format mostra a cada pàgina esquerra l’opció triada per un dels germans, més respectuosa amb la natura i amb una vida més relaxada. Les pàgines dretes les ocupa l’evolució de l’altre germà, que construeix amb ciment, que urbanitza, que no interacciona ni amb el medi ni, d’una manera sostenible, amb altres humans, als quals només vol mostrar el seu reialme.
Els detalls són menuts i per això hi ha una sola vinyeta per pàgina, amb una mena de peu de foto sintètic per subratllar el sentit de les imatges. Una metàfora molt ben ideada per mostrar com les nostres accions donen forma al món que ens envolta. I amb encara un valor més: Noritake no jutja, no diu que un ho fa bé i l’altre no, exposa les dues maneres de viure, de projectar els somnis i anhels i el resultat. Magnífic. A sota teniu més llibres educatius, si bé amb un adoctrinament més obvi i menys artístic.