L’art en un plat
Des d’un taller del barri d’Horta de Barcelona, Aguadé Ceràmica crea i produeix vaixelles per als millors restaurants del món
Els principals restaurants de Barcelona i d’arreu del món gaudeixen des de fa anys de la ceràmica Aguadé, referent del disseny des de fa més de 50 anys. Una de les seves meravelles és un càntir fabricat en fang vermell i dissenyat per Martín Ruiz de Azúa. Una obra d’art que va guanyar el premi Expohogar l’any 2000 i que es presenta, a més, en dues opcions: esmaltat per a l’hivern, i porós per a l’estiu, per conservar l’aigua fresca. El plat teula és una altra joia de la casa, fabricat en gres cuit a 1.280º. És un disseny de Diego Sampere i té diverses mides. El talent també el podem gaudir en la vaixella Puzzle i la Quadrada 1950, fabricades en gres cuit a 1.280º i dissenyades pel fundador de l’empresa, Jordi Aguadé Clos. Un plat servit amb ceràmica, material noble, té un gust diferent. I no contamina, ja que en la seva fabricació es compleix amb tota la normativa. Amb l’arribada del boom Ikea, Aguadé va orientar el negoci amb èxit cap a la personalització per a restaurants de prestigi de casa nostra i internacionals, com Lasarte (Martín Berasategui), Sergi Arola, Roca Moo (Germans Roca) i el Grup Tragaluz. També ha rebut diversos premis, com el Mèrit al Disseny Industrial, el primer premi Alfa de disseny i la Medalla d’Or de la Fira de Munic.
www.aguade.com
Un taller amb història
Al barri d’Horta de Barcelona, el taller, format per un grup creatiu independent, és un espai de recerca artesanal i creativa. Respectant la tradició, Pere Aguadé va agafar fa uns anys el testimoni del seu pare, Jordi, fundador i aprenent del mític ceramista Josep Llorens Artigas. El taller d’Artigas col·laborava amb Joan Miró en grans murals. Jordi es va formar a París i Suècia i va revolucionar el mercat barceloní amb les seves figures. Des del 2003, és membre de la Reial Acadèmia de les Belles Arts. El 2015 va rebre la creu de Sant Jordi.