Made in Catalonia

Creu i ratlla a l’oli de palma

L’oli de palma s’ha con­ver­tit en l’ali­ment que cal evi­tar sigui com sigui per aquells que bus­quen res­pec­tar una dieta verge d’addi­tius pro­ces­sats. La crei­xent mala fama d’aquest greix d’ori­gen vege­tal, fins ara pre­sent en una infi­ni­tat d’ali­ments i pro­duc­tes, ha por­tat empre­ses del sec­tor de l’ali­men­tació a inves­ti­gar per bus­car alter­na­ti­ves que, almenys sobre el paper, sem­blin més salu­da­bles. Coin­ci­dint amb el cin­quantè ani­ver­sari de la marca, Noci­lla, la crema de cacau que pro­du­eix Idi­lia Foods, suc­ces­sora de la cata­lana Nutr­expa, ha anun­ciat que veta l’oli de palma de la seva recepta. L’alter­na­tiva per man­te­nir inal­te­ra­ble el seu carac­terístic sabor és oli de gira-sol i man­tega de cacau. La nova recepta de Noci­lla suposa una reducció “de més d’un 40% dels grei­xos satu­rats en el per­fil nutri­ci­o­nal del pro­ducte”, segons la marca, que acla­reix que, tot i això, es manté el sabor tra­di­ci­o­nal.

Durant anys, Noci­lla ha estat un ali­ment molt popu­lar a l’hora d’esmor­zar i de bere­nar per als nens i els joves, pre­ci­sa­ment un seg­ment de població que està molt amenaçat pels índexs crei­xents d’obe­si­tat i pels efec­tes que cau­sen en la salut els ali­ments ultra­pro­ces­sats.

Identificar-me. Si ja sou usuari subscriptor, us heu d'identificar. Vull ser usuari subscriptor. Per escriure un comentari cal ser usuari subscriptor.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor