Made in Catalonia

Anar a la moda i ajudar a reciclar

Future Humans desenvolupa peces de roba a partir de plàstics i materials en desús

La indústria tèxtil és la segona més contaminant del planeta. Els preus baixos i el model fast fashion han contribuït que cada cop els ciutadans adquireixin més peces de roba, fet que genera més demanda i, de retruc, més residus. Amb la voluntat de combatre el que des del seu punt de vista és una “emergència mediambiental”, Andrew Swiler i Cristina Brossa, una parella de Sabadell, han creat l’empresa Future Humans, una companyia que utilitza les noves tecnologies per convertir els residus que genera la societat en roba. Així, dissenyen i confeccionen peces modernes i funcionals reciclant ampolles de plàstic, xarxes de pesca, taps de suro, teixits orgànics i materials 100% naturals. Tot i que la companyia va començar a caminar la primavera passada, els seus responsables es mostren optimistes i confien a assolir una facturació de 450.000 euros durant el seu primer any de vida.

L’embrió de Future Humans es va gestar durant unes vacances a la península del Yucatán, a Mèxic. Andrew Swiler i Cristina Brossa van descobrir amb resignació que no es podien banyar en una platja per la quantitat de residus que hi havia al mar. Swiler explica que la gent del lloc els va revelar que en temporada alta de creuers arribaven a la costa tones de deixalles. “Vam tenir una sensació d’impotència molt gran, perquè nosaltres som dues persones que a casa reciclem, que comprem menjar ecològic i de quilòmetre zero, però vam veure que no podíem fer res contra els residus que genera la societat”, diu.

La parella, que ja havia impulsat la marca d’ulleres UniqBrow, va començar a treballar la idea de crear un segon negoci vinculat a la sostenibilitat. “Vam veure que la indústria tèxtil és la segona que més contamina del planeta i que hi havia molts proveïdors que cada cop estaven treballant més amb materials reciclats”, relata Andrew Swiler.

“Sabíem que existien iniciatives com la de Stella McCartney, filla de l’excomponent de The Beatles, Paul McCartney, però el problema és que per una camisa has de pagar 400 euros”, comenta el responsable de Future Humans, que afirma que la seva voluntat va ser crear peces de roba funcionals, que poguessin servir per anar a la feina i que alhora fossin assequibles –amb jaquetes que ronden els 150 euros i camises que tenen un preu de 60 euros.

Per fer-ho possible van contactar amb diversos laboratoris que estan creant fils a partir de materials com ampolles de plàstic, cotó orgànic, niló cru extret de xarxes de pesca, restes de suro, i altres materials 100% naturals com la fibra de Tencel. També reutilitzen el cotó procedent de peces de roba sobrants de grans empreses tèxtils. “Nosaltres fem els dissenys i una cooperativa de Mataró dedicada al sector ens ajuda amb els patrons i la confecció”, detalla el cofundador de l’empresa.

Asseguren que 100 samarretes de Future Humans suposen reciclar 1.100 ampolles de plàstic i estalviar 240.000 litres d’aigua, l’equivalent a 1.200 banyeres plenes.

Identificar-me. Si ja sou usuari subscriptor, us heu d'identificar. Vull ser usuari subscriptor. Per escriure un comentari cal ser usuari subscriptor.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Has superat el límit de 5 articles gratuïts d'aquest mes

No sóc subscriptor

Tarifa digital de El Punt Avui

Per
només
48€

l'any

Ja sóc subscriptor

Per gaudir dels avantatges has d'activar la teva subscripció facilitant-nos el número de contracte i el NIF o DNI de la subscripció.

Activa la subscripció