Opinió

Punts de vista

Engegar a rodAR

Perseguir etiquetes d’ampolles de vi no ajuda la tasca noble i feixuga del feminisme per fer-se respectar

Aquesta setmana hem tingut coneixement de la carta que des del Ministeri d’Igualtat s’ha enviat a una firma de vins de Castella i Lleó, la bodega Almázcara Majara, perquè retirin un cartell que consideren que sexualitza la imatge de la dona. La imatge en qüestió, objecte d’una tanca publicitària que assenyala a la carretera l’accés a la bodega, és la mateixa que s’havia utilitzat des del 2009 per etiquetar una sèrie d’ampolles de l’anyada “Demasiado Corazón”. Per il·lustrar les ampolles es va demanar la col·laboració del pintor català Josep Moscardó, que va dissenyar una imatge que mostra part del cos d’una dona en una platja, observant el mar amb un vaixell al fons.

Una imatge que, personalment, considero que reflecteix perfectament el que l’amo de la bodega va demanar al pintor: transmetre la imatge del mar Mediterrani, de la platja i del demasiado corazón que du com a nom l’anyada. El biquini de la silueta està ple de cors, igual que l’embolcall que recobreix el coll de l’ampolla.

Aquesta etiqueta podria aconseguir en mi, com a potencial consumidora de vi, cridar-me l’atenció i mai, en cap cas, perquè considero que s’utilitzi la imatge d’una dona de manera vexatòria ni sexualitzada, sinó perquè, senzillament, em sembla un dibuix preciós. No obstant això, des de l’Observatori es considera que la imatge utilitza la figura de la dona com a reclam per a un producte que no té res a veure amb nosaltres, i considera que ha de ser retirada de la tanca i de qualsevol altre suport. Una decisió que ha generat crítiques durant tota la setmana, ja que, òbviament, considerar que una obra com aquesta pot suposar algun tipus de greuge contra algú és per fer-s’ho mirar. Què vindrà després, perseguir La maja desnuda de Goya?

Mentre que el Ministeri d’Igualtat calla davant de casos tan greus com el del medicament Agreal, un veritable problema per als milers de dones afectades, que han estat menystingudes i silenciades, prefereix perseguir etiquetes d’ampolles de vi que no molesten i que, a més, promouen la feina d’autors que hauríem de potenciar.

Amb comportaments com aquests podem veure com s’engega a rodar la tan noble tasca feta durant tants anys i amb tant d’esforç perquè el feminisme sigui respectat i considerat una causa seriosa.

Identificar-me. Si ja sou usuari subscriptor, us heu d'identificar. Vull ser usuari subscriptor. Per escriure un comentari cal ser usuari subscriptor.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor