LAURA FARRERO
PROPIETÀRIA DE TURISME RURAL (VALL DE BOÍ)
“Tenir establiments petits ens ha ajudat”
AVANTATGES
“El turisme rural, amb poca aglomeració de gent, ho ha tingut millor que altres tipus de turisme”Laura Farrero és propietària de dos establiments d’agroturisme a la Vall de Boí –Casa Ferro i l’Era de Ferro– i també té una explotació ramadera de cavall pirinenc català i un obrador de melmelades casolanes. És la segona generació que es dedica a aquesta activitat, ja que els seus pares, amb altres veïns de la zona, en van ser pioners en els anys vuitanta. “Durant el confinament, com tothom, vam estar tancats i sense treballar. Al juny, la demanda es va animar, i al mes d’agost hi ha haver moltíssima gent que buscava espais oberts i establiments petits on no hi hagués gaire gent. Aquí, a més, tenim tres patrimonis de la humanitat: el romànic de la Vall de Boí, les falles, i el cel, que té el segell Starlight”, explica. La tardor, amb les restriccions de mobilitat, va ser força complicada i ara caldrà veure com va la temporada de neu. “A la nostra comarca passa el que passa normalment a muntanya, no pots tocar només una tecla, i pràcticament tothom que es dedica al turisme rural també fa, per sort, altres activitats”, diu. En la seva opinió, els que quedaran més tocats seran els que faci poc que hagin començat i tinguin deutes. “En general, però, com que som establiments sense aglomeracions, ho hem tingut millor que altres sectors”, conclou.