Salut

Argimon: “El sistema sanitari necessita més recursos”

El conseller de Salut, Josep Maria Argimon, va participar ahir a l’acte inaugural de la Universitat Catalana d’Estiu (UCE) a Prada. En aquest marc, el Conseller va reivindicar “un sistema sanitari català, capaç de donar resposta a les necessitats” provocades per la pandèmia de la COVID.

Per a Argimon, “la primera d’aquestes actuacions urgents és aportar més recursos al sistema sanitari i resoldre, així, el seu infrafinançament crònic”. Aquesta és la línia en què està treballant el Departament de Salut “per dotar de recursos suficients el sistema” i aconseguir “no només la millora de la salut de la població, sinó aconseguir reduir les desigualtats i generar cohesió social”, va insistir Argimon.

En aquest sentit, el conseller va plantejar la necessitat de dotar de més pressupost l’assistència en salut mental i en salut pública. Aquesta aportació de més pressupost en salut mental permetria desplegar equips d’intervenció domiciliària per a la població infantil i juvenil i iniciar la reconversió de l’hospitalització psiquiàtrica promovent els recursos comunitaris, entre d’altres actuacions prioritàries.

En referència a la salut pública, Josep Maria Argimon va assegurar que la pandèmia ha evidenciat les mancances que pateix actualment. Per això, “doblar el pressupost de salut pública possibilitarà reforçar la vigilància epidemiològica, la protecció de la salut i també la prevenció i promoció de la salut amb una major integració amb l’atenció primària”. En la seva intervenció va destacar que “a banda de la necessitat de més recursos per al sistema és essencial enfortir l’atenció primària i la comunitària. Una de les línies estratègiques preveu la incorporació de nous perfils professionals (com ara: psicòlegs, fisioterapeutes o nutricionistes), perquè augmentaran la capacitat de resolució de l’atenció primària i, també, perquè permetrà que els actuals perfils de medicina i infermeria puguin centrar-se en les tasques que aporten valor dins del seu àmbit específic”. El conseller també va subratllar la necessitat d’incorporar l’atenció sanitària i la social, a través de la creació de l’Agència d’Atenció Integrada Social i Sanitària.

El conseller Argimon també va fer referència a la pandèmia durant la seva intervenció. En aquest sentit, va assegurar que la COVID ha afectat diferents àmbits de la vida com el sanitari, hi ha patologies infradiagnosticades; l’emocional, especialment en les persones i grups en situació de vulnerabilitat; l’econòmic i social, provocant més desigualtats entre la ciutadania. Així com conseqüències sobre els drets i les llibertats de les persones.

Però, tot i aquestes afectacions, el titular de Salut va assegurar que “la COVID ha de ser un estímul transformador per construir societats més justes, més pròsperes i més lliures”. En el seu discurs, el conseller va voler reconèixer els professionals sanitaris que “han estat, i continuen estant, els principals actors de la pandèmia de la COVID”. Per això, Argimon va manifestar la necessitat de millorar les seves condicions “amb la creació d’un sistema de xarxa territorial equilibrat, promovent les eines de participació de la ciutadania i d’implicació de la pròpia salut i desenvolupant un sistema mediambiental sostenible. Són reptes importants, en matèria de salut, que hem d’aconseguir afrontar en aquesta legislatura”, va afirmar.

Identificar-me. Si ja sou usuari subscriptor, us heu d'identificar. Vull ser usuari subscriptor. Per escriure un comentari cal ser usuari subscriptor.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor