Serà notícia

El CCCB acull unes jornades sobre el llegat de Darwin

El CCCB (Cen­tre de Cul­tura Con­tem­porània de Bar­ce­lona) acull unes jor­na­des sobre el lle­gat i la vigència de l’obra de Char­les Darwin, del 22 al 24 novem­bre, amb Mag­da­lena Skip­per, edi­tora en cap de la revista Nature; les exper­tes en bioin­formàtica Eli­za­beth Hénaff i Núria Conde; la pale­ontòloga Les­lea Hlusko i l’artista Carola Ortiz, entre d’altres. Les jor­na­des s’ini­cien el dilluns 22 de novem­bre a les 19.30 h amb una con­versa entre l’edi­tora en cap de la revista Nature Mag­da­lena Skip­per i la peri­o­dista científica Núria Jar. El dimarts 23, també a les 19.30 h, tindrà lloc una con­versa amb les exper­tes en bioin­formàtica Eli­za­beth Hénaff i Núria Conde sobre el micro­bi­oma urbà. El dime­cres 24 a les 12.00 h se cele­brarà una con­ferència per a estu­di­ants de secundària amb l’expert en papa­llo­nes Gerard Tala­vera, a les 17.00 h un diàleg entre il·lus­tració i ciència i el cicle es tan­carà a les 19.30 h amb una con­versa amb acom­pa­nya­ment musi­cal entre la pale­ontòloga Les­lea Hlusko, l’artista Carola Ortiz i el divul­ga­dor científic Toni Pou. Aquest cicle s’orga­nitza dins la pro­gra­mació del Bar­ce­lona Evo­lu­tion Day i en el marc de la tro­bada inter­na­ci­o­nal EvoKE BCN 21, Evo­lu­tion everyw­here, que tindrà lloc a Bar­ce­lona entre el 22 i el 24 de novem­bre.

El 24 de novem­bre de 1859, Char­les Darwin publi­cava L’ori­gen de les espècies, una obra cab­dal per a la ciència moderna que va uni­fi­car l’estudi de les diver­ses for­mes de vida del nos­tre pla­neta. Con­te­nia la base de la teo­ria de l’evo­lució, la qual va sac­se­jar la comu­ni­tat científica i la soci­e­tat sen­cera en anun­ciar que com­par­tim un ances­tre comú amb totes les espècies vives. Més de cent sei­xanta anys després, tot i les con­trovèrsies que va gene­rar entre els seus con­tem­po­ra­nis, la teo­ria de l’evo­lució con­ti­nua inter­pel·lant la soci­e­tat i tei­xint pers­pec­ti­ves per fer front a rep­tes glo­bals vin­cu­lats a la crisi climàtica, la salut pública o la vida en els entorns urbans. Divul­gar-ne el lle­gat i les seves rami­fi­ca­ci­ons és clau per seguir gene­rant pre­gun­tes al vol­tant de la con­dició humana, com també per repen­sar la relació que tenim amb la resta d’espècies i posar en valor el poder de la ciència per dibui­xar for­mes alter­na­ti­ves i com­ple­xes de lle­gir el món. En paral·lel a l’expo­sició Ciència fricció, aquest cicle con­ti­nua explo­rant pre­gun­tes al vol­tant dels vin­cles que tenim amb la resta d’espècies des de la ciència i l’art.

Identificar-me. Si ja sou usuari subscriptor, us heu d'identificar. Vull ser usuari subscriptor. Per escriure un comentari cal ser usuari subscriptor.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.