Serà notícia

Marató de (Re)Voltes d’Òmnium Cultural

El vice­pre­si­dent d’Òmnium Cul­tu­ral, Mar­cel Mauri, ha rea­fir­mat el com­promís de l’enti­tat en la lluita per seguir cons­truint aquest país sota la pre­missa de ser un sol poble: “La sentència del català ens recorda que hem de seguir cons­truint un sol poble, mal­grat aquells que els agra­da­ria que tinguéssim un país divi­dit”. Mauri ha recor­dat que en aquesta cons­trucció d’un sol poble “l’escola és un pilar fona­men­tal, com també ho són totes les llui­tes que s’han fet als bar­ris del nos­tre país”. En aquest sen­tit, ha rea­fir­mat el paper de la llen­gua cata­lana com a “eina de cohesió social i no dis­cri­mi­nació” i ha defen­sat el model d’escola cata­lana davant de les “intro­mis­si­ons injus­ti­fi­ca­bles per part dels tri­bu­nals i de l’estat espa­nyol”. Segons el vice­pre­si­dent d’Òmnium Cul­tu­ral, el que real­ment divi­deix la soci­e­tat cata­lana són “la pobresa i les desi­gual­tats soci­als”, per això des d’Òmnium Cul­tu­ral “segui­rem tre­ba­llant en la cons­trucció d’un país on tots els drets siguin res­pec­tats i on no dei­xem ningú enrere”, perquè la inclusió social “és i seguirà sent un pun­tal”.

Mauri ho ha asse­gu­rat en el marc de la Marató de (Re)Vol­tes, orga­nit­zada per Òmnium Cul­tu­ral, i que omple el país amb prop d’una qua­ran­tena d’aques­tes cami­na­des. “Aquest cap de set­mana posem de relleu que el país s’ha anat cons­truint a base de llui­tes com­par­ti­des”, segons Mauri. Unes llui­tes com­par­ti­des “que ens fan pren­dre consciència que pro­mo­vent l’espe­rit crític i la res­pon­sa­bi­li­tat social, podem enfor­tir-nos com a soci­e­tat cohe­si­o­nada”.

Les (Re)Vol­tes són pas­se­ja­des guia­des en grup per bar­ris o pobles. Tenen com a fil con­duc­tor els relats viven­ci­als de les per­so­nes i enti­tats pro­ta­go­nis­tes de les llui­tes i pro­ces­sos de trans­for­mació social que hi han tin­gut lloc. En aques­tes, els par­ti­ci­pants dia­lo­guen sobre les experiències i emo­ci­ons vis­cu­des i evo­ca­des en la ruta. A les (Re)vol­tes, la memòria indi­vi­dual i col·lec­tiva, el ter­ri­tori i la història quo­ti­di­ana i popu­lar cons­tru­ei­xen un lloc de tro­bada i reco­nei­xe­ment mutu. Es pretén reforçar i incre­men­tar la cohesió social i el sen­tit de per­ti­nença col·lec­tiu a par­tir de tres eixos: des­mun­tar l’estig­ma­tit­zació i la segre­gació ter­ri­to­rial i social dels bar­ris i per­so­nes que for­men la soci­e­tat cata­lana; recu­pe­rar i reva­lo­rit­zar la història quo­ti­di­ana i popu­lar dels col·lec­tius, llocs i pro­ta­go­nis­tes infrar­re­pre­sen­tats en el relat i la memòria col·lec­tiva; i reforçar el tei­xit asso­ci­a­tiu i comu­ni­tari del país a par­tir de la interacció, el conei­xe­ment i reco­nei­xe­ment mutu.

Identificar-me. Si ja sou usuari subscriptor, us heu d'identificar. Vull ser usuari subscriptor. Per escriure un comentari cal ser usuari subscriptor.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.