Serà notícia

La Filmoteca presenta ‘Solitud a Stromboli’, un espectacle de teatre i cinema

La Fil­mo­teca pre­senta dijous 20 de gener l’espec­ta­cle ‘Soli­tud a Strom­boli’, diri­git per Imma Colo­mer i inter­pre­tat per Fina Rius, i la pel·lícula refe­ren­cial de Ros­se­llini. El monòleg té el for­mat de con­ferència tea­tra­lit­zada i plan­teja els paral·lelis­mes entre la novel·la ‘Soli­tud’ de Víctor Català i el film ‘Strom­boli’ de Ros­se­llini. Les grans simi­li­tuds entre la novel·la Soli­tud i Strom­boli, terra di Dio, la mítica pel·lícula de Roberto Ros­se­llini pro­ta­go­nit­zada per Ingrid Berg­man, van por­tar la filòloga Rosa Delor a pen­sar en Víctor Català (Cate­rina Albert) com l’escrip­tora no reco­ne­guda al dar­rere de la pel·lícula. L’estudi de Delor va ins­pi­rar la con­ferència tea­tral de Núria Casado Gual Soli­tud a Strom­boli. Som­nis, sig­nes i símbols, que l’actriu i direc­tora Imma Colo­mer ha diri­git en un espec­ta­cle inter­pre­tat per Fina Rius.

L’espec­ta­cle s’hagués hagut d’estre­nar al TNC el 2020, però la pandèmia va obli­gar a sus­pen­dre les fun­ci­ons dues vega­des, l’abril i el novem­bre de 2020. Final­ment, el 2021 Soli­tud a Strom­boli es va repre­sen­tar a la Sala Atrium de Bar­ce­lona, i el pro­per diu­menge 23 de gener arri­barà a la sala La Plan­teta de Girona. Abans però, dijous 20 de gener la Fil­mo­teca de Cata­lu­nya ofe­reix una opor­tu­ni­tat única i excep­ci­o­nal: veure l’obra de tea­tre a la Sala Laya a les 20.00 h, amb la pos­si­bi­li­tat d’haver vist en la sessió ante­rior a la Sala Chomón, a les 17.00 h, l’obra mes­tra de Ros­se­llini (que tindrà una segona pro­jecció diu­menge 23 de gener a les 20.00 h).

La Dra. Nela Simari, una dis­tin­gida experta en lite­ra­tura com­pa­rada, ofe­reix una pecu­liar «con­ferència inau­gu­ral» entorn de la influència de Víctor Català sobre l’acla­mat direc­tor italià Roberto Ros­se­llini. La seva lliçó magis­tral no només ens endinsa en els uni­ver­sos paral·lels de Soli­tud i Strom­boli, terra di Dio, sinó que també ens con­vida a refle­xi­o­nar sobre el con­cepte d’auto­ria, el mateix fet cre­a­tiu, i sobre­tot, sobre qui surt a la llum i qui roman a l’ombra en el com­plex relat de la història.

Identificar-me. Si ja sou usuari subscriptor, us heu d'identificar. Vull ser usuari subscriptor. Per escriure un comentari cal ser usuari subscriptor.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor