Serà notícia

Comença el cicle Llengua, Poesia, Llibre

Els propers mesos la UNESCO commemorarà tres dates en les quals les llengües tenen un paper clau: el Dia Internacional de la Llengua Materna (21 de febrer), el Dia Mundial de la Poesia (21 de març) i Sant Jordi, Dia Mundial del Llibre (23 d’abril). Per aquest motiu, els Amics de la UNESCO de Girona, els Serveis Territorials del Departament de Cultura i el Centre de Normalització Lingüística de Girona, amb la participació de l’Ajuntament de Girona, volen celebrar conjuntament un any més aquestes dates amb l’organització de tres actes dedicats a la llengua catalana i a la riquesa lingüística del nostre país, que han presentat en roda de premsa a la seu dels Serveis Territorials de Cultura de Girona Josep Calataiud, director dels Serveis Territorials, i Dolors Reig, presidenta dels Amics de la UNESCO de Girona, acompanyats de representants de les altres institucions participants.

El 21 de febrer, Dia Internacional de la Llengua Materna, Amics de la UNESCO de Girona organitza la taula rodona “El Correu de la UNESCO, una revista internacional”, en la qual participaran les entitats que fan possible que existeixi aquesta publicació que contribueix a fer del català una llengua internacional: Jean Michel Armengol, secretari general de la Comissió Andorrana per la UNESCO; Miquel Segura, president de l’Associació UNESCO d’Igualada; Josep Calataiud, director dels Serveis Territorials del Departament de Cultura de la Generalitat; i un representant de la Universitat de Perpinyà. Tindrà lloc a les 6 de la tarda a la Casa de Cultura de Girona.

Per commemorar el Dia Mundial de la Poesia, celebració que impulsa la Institució de les Lletres Catalanes del Departament de Cultura i la Federació Catalana d’Associacions i Clubs UNESCO, el dia 21 de març, a les 6 de la tarda, tindrà lloc a l’Auditori Josep Irla de la Generalitat un acte en què alumnes del Centre de Normalització Lingüística de Girona, participants del programa Voluntariat per la Llengua i socis d’Amics de la UNESCO de Girona, entre altres, llegiran en diverses llengües, inclosa la llengua de signes catalana, i amb un acompanyament musical, el poema triat per a l’any 2022: “Si puc”, de Gabriel Ferrater (Reus, 1922 - Sant Cugat del Vallès, 1972), poeta del qual enguany se celebra el centenari del naixement i el cinquantenari de la mort. Com en anys anteriors, se sumaran a la celebració els alumnes de l’Aula d’Escriptura de l’Ajuntament de Girona, que llegiran creacions pròpies. També participaran en l’acte la Fundació Astrid 21 (el 21 de març és també el Dia Mundial de la síndrome de Down) i l’Associació Gironina de Sords, que s’encarregarà de la interpretació de l’acte en llengua de signes catalana.

Finalment, per Sant Jordi, el Servei Local de Català de Girona (Centre de Normalització Lingüística de Girona) donarà el tret de sortida a la 8a edició de “Girona, mots i flors”, una iniciativa que reuneix en un cartell el dibuix i l’etimologia d’una flor amb un text (enguany provinent de la lletra d’una cançó) que la il·lustra. Els cartells, editats per l’Ajuntament de Girona, es podran veure des del dia de Sant Jordi fins a l’últim dia de l’exposició “Girona, Temps de Flors” als aparadors de diversos establiments de la ciutat.

Identificar-me. Si ja sou usuari subscriptor, us heu d'identificar. Vull ser usuari subscriptor. Per escriure un comentari cal ser usuari subscriptor.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Has superat el límit de 5 articles gratuïts d'aquest mes

No sóc subscriptor

Tarifa digital de El Punt Avui

Per
només
48€

l'any

Ja sóc subscriptor

Per gaudir dels avantatges has d'activar la teva subscripció facilitant-nos el número de contracte i el NIF o DNI de la subscripció.

Activa la subscripció