Serà notícia

Nou Postgrau de Polítiques LGBTI a la Gestió Pública

La consellera d’Igualtat i Feminismes, Tània Verge Mestre, ha visitat l’edifici del Rectorat de la Universitat de Lleida per participar en la presentació del nou curs de Postgrau de Polítiques LGBTI a la Gestió Pública. La titulació, primera a l’Estat espanyol especialitzada en polítiques públiques LGBTI, sorgeix de la col·laboració entre la Universitat de Lleida, l’Escola d’Administració Pública de Catalunya i el Departament d’Igualtat i Feminismes, amb el suport de la Diputació de Lleida.

En l’acte de presentació del postgrau, que ha tingut lloc al Saló Víctor Siurana, la consellera Verge ha reivindicat que es tracta d’»un postgrau pioner, i no és casual que ho sigui, perquè també va ser pionera la Llei 11/2014, una llei que ha permès desplegar tota la xarxa de serveis d’atenció integral i impulsar múltiples recomanacions i protocols amb perspectiva LGBTI”. Verge també ha volgut ressaltar la importància de descentralitzar la formació. “Teníem claríssim que havíem de fer el postgrau en una universitat pública que no fos de Barcelona”, ha compartit la consellera. “No tot ha de passar a Barcelona. Aquesta també és la idea de la Catalunya sencera: des de l’oferta formativa també contribuïm a canviar imaginaris”, ha remarcat. Per això, el rector ha refermat el compromís de la UdL per continuar impulsant accions que garanteixin el principi d’igualtat i la llibertat a la diversitat sexual i de gènere, com aquest postgrau. A més, ha esmentat altres iniciatives de la UdL amb aquest objectiu, com la recent aprovació del procediment de canvi de nom legal al nom d’ús comú per a les persones LGBTI+.

L’objectiu del postgrau és aportar els coneixements, competències i habilitats necessàries per a la construcció d’una gestió pública amb perspectiva LGBTI i interseccional, i formar al personal que presta servei a les administracions públiques catalanes en l’àmbit LGBTI. En aquest sentit, la formació facilitarà una experiència d’aprenentatge, teòrica i pràctica, per tal que l’alumnat pugui dissenyar, implementar i avaluar polítiques públiques per a la igualtat efectiva i l’eliminació de qualsevol tipus de discriminació per raó d’orientació sexual, identitat de gènere o expressió de gènere. La titulació s’adreça preferentment al personal tècnic referent de polítiques LGBTI dels departaments i d’altres unitats especialitzades en LGBTI de la Generalitat de Catalunya, dels Serveis d’Atenció Integral LGBTI, de l’Administració Local i d’altres administracions públiques. Ara bé, també s’hi pot inscriure qualsevol persona interessada en la matèria. El postgrau consta de 35 crèdits ECTS, que es distribueixen en cinc mòduls. Cada mòdul inclou treball presencial i en línia. El primer ofereix una mirada general cap al marc conceptual, històric i cultural en què s’emmarquen els estudis. El segon se centra en qüestions vinculades a la garantia de drets humans. El tercer aborda tècniques d’investigació i el treball final de postgrau. El quart s’enfoca en la gestió pública: contingut, aplicació i avaluació de les polítiques LGBTI. Per últim, el cinquè mòdul aporta una formació especialitzada en perspectiva interseccional.

Identificar-me. Si ja sou usuari subscriptor, us heu d'identificar. Vull ser usuari subscriptor. Per escriure un comentari cal ser usuari subscriptor.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor