Opinió

SINTONIA AL SINTONIA

Castanyé i Tomás, dos cuiners de terra endins, preparen un sopar sibarita a quatre mans

El xef del res­tau­rant Sin­to­nia del cèntric hotel Gallery de Bar­ce­lona i Joel Cas­tanyé (La Bos­cana, a Bellvís) són amics des de fa temps (“jo soc de la Franja de Ponent, així que som de les matei­xes ter­res”, diu Pablo Tomás) i, a més, s’ente­nen per­fec­ta­ment a la cuina. Va que­dar demos­trat dime­cres en el sopar a qua­tre mans que van ser­vir en el marc de la ini­ci­a­tiva Pas­seig de Gour­mets, que fins diu­menge 24 de març omple el pas­seig de Gràcia d’oferta gas­tronòmica diversa. Hi va haver sin­to­nia al Sin­to­nia.

Per començar, un home­natge al porc en forma de tapes fir­ma­des per Cas­tanyé (amb estre­lla Mic­he­lin des del 2017) i, després, tot un fes­ti­val de plats inten­sos (colomí amb ostres, lle­bre a la Royal...) extrets de les jor­na­des de cacera i tòfona que Tomás va fer al febrer. A punt de cele­brar cinc anys al cap­da­vant del Gallery, el cui­ner viu il·lusi­o­nat una nova etapa en què el res­tau­rant es des­vin­cula de l’hotel i pren per­so­na­li­tat pròpia amb una com­pleta reno­vació estètica (té una zona scotch bar, amb còctels amb whisky) i gas­tronòmica: “Tra­iem els menús i fem una aposta de carta amb fórmu­les per al mig­dia.” Les postres del sopar, per a 35 comen­sals, van incloure una versió de la Noci­lla que Cas­tanyé pre­para a l’estil 3D a La Bos­cana.

Des del dia 14, el pas­seig de Gràcia s’ha con­ver­tit en un apa­ra­dor gur­met, una acció que es va estre­nar l’any pas­sat i que va tenir tant d’èxit que s’ha tor­nat a repe­tir. Hi par­ti­ci­pen divuit res­tau­rants d’un eix comer­cial molt turístic i asso­ciat a la moda, que busca demos­trar que també pot ser interes­sant per al públic local en l’àrea gas­tronòmica.

Hi ha des d’una ruta molt asse­qui­ble que per­met visi­tar tretze locals gau­dint dels seus pla­tets a 7 euros amb beguda inclosa (al Gallery, per exem­ple, fan una tapa bur­ger tàrtar amb anguila fumada, “en sis dies, 500 de venu­des”) fins a menús degus­tació a 40-50 euros, pas­sant per experiències a qua­tre mans com la de La Bos­cana i Tomás. Rus­ca­lleda i el seu fill, Raül Balam, van començar els duets (Res­tau­rant Moments, Man­da­rin Ori­en­tal), que van seguir Nandu Jubany i Car­les Gaig (Solc, Majes­tic Hotel), Martín Bera­sa­te­gui i Xabi Goiko­et­xea a l’Oria (Monu­ment Hotel) i han fina­lit­zat Aure­lio Mora­les (CEBO) i Nat­han Min­guell (Mr. Kao) a la ter­rassa de l’Hotel Cla­ris.

Identificar-me. Si ja sou usuari subscriptor, us heu d'identificar. Vull ser usuari subscriptor. Per escriure un comentari cal ser usuari subscriptor.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.