El dossier

DANI I ALBERT FIBLA

PRODUCTORS DE GEL HIDROALCOHÒLIC (VILASSAR DE MAR)

“No hem deixat de treballar ni un sol dia”

PRODUCCIÓ
“Ens pensàvem que seria qüestió de setmanes, però l’ús del gel hidroalcohòlic s’ha tornat habitual”

Dani i l’Albert Fibla són dos ger­mans que fa set anys van deci­dir empren­dre i crear una empresa. Tots dos s’havien que­dat sense feina a causa de la crisi. L’un, en Dani, és deli­ne­ant; l’altre, l’Albert, mecànic. En aquell moment, eren fuma­dors i es van començar a fixar en les boti­gues de cigar­re­tes electròniques, que lla­vors sor­gien com bolets. En Dani es va començar a interes­sar per aquesta via de negoci i va des­co­brir que gai­rebé tots els pro­duc­tes que es venien pro­ve­nien d’Ale­ma­nya i Itàlia. A Cata­lu­nya no hi havia pro­ducció. En vint-i-qua­tre hores, es va posar mans a la feina i van començar a dema­nar els per­mi­sos a la Gene­ra­li­tat. “En una set­mana ens hi vam posar i vam enge­gar la pro­ducció.” Els ini­cis van ser en un local del Mas­nou, de tan sols 9 m²: “Si sor­tien deu pots al dia havíem de donar gràcies”, recor­den. Ara, a la nau que tenen a Vilas­sar de Dalt hi tre­ba­llen deu per­so­nes i en sur­ten deu al minut. “El nos­tre equip està for­mat per gent que també s’havia que­dat a l’atur. Amics, família, cone­guts... Hem acon­se­guit un gran ambi­ent a la feina i en èpoques com­pli­ca­des tot­hom ha res­post quan ha estat neces­sari”, asse­gu­ren aquests dos ger­mans d’Ale­lla. I quan s’havia superat la pri­mera crisi del sec­tor de les cigar­re­tes electròniques –a l’Estat espa­nyol van tan­car una vui­tan­tena d’empre­ses com la seva– va arri­bar la pandèmia. “Ens vam tro­bar que a la nos­tra empresa tenim una maquinària que per­met enva­sar un pro­ducte del qual de sobte hi ha va haver una gran demanda, el gel l’hidro­al­cohòlic”, explica en Dani. Així que van deci­dir reen­fo­car la maquinària per pro­duir-ne. “Pri­mer de tot va ser difícil, pel tema de preus, fins i tot hi va haver d’inter­ve­nir el govern”, expli­quen. Durant la pandèmia no han dei­xat de tre­ba­llar ni un sol dia. De fet, durant el con­fi­na­ment total és quan van haver de fer més hores extres per tal de cobrir tota la demanda. “Vam començar a tre­ba­llar per a far­macèuti­ques i també vam fer dona­ci­ons a hos­pi­tals”, explica l’Albert.

El que es pen­sa­ven que seria una demanda pas­sat­gera, durant tots aquests mesos de pandèmia s’ha tor­nat habi­tual. “Quan ens hi vam posar, tots esperàvem que fos qüestió de set­ma­nes. De cop, però, vam veure que es gene­rava una demanda habi­tual, com qui abans com­prava el xarop per a la tos... Les mas­ca­re­tes i el gel hidro­al­cohòlic s’han tor­nat uns pro­duc­tes d’ús diari. També som molt cons­ci­ents que se’n reduirà la demanda, i espe­rem que sigui així. Tenim l’espe­rança que tot això millori i sabem que el volum de gel que s’ha gene­rat en plena pandèmia d’aquí a dos anys no hi serà”, diuen. Aquests dos joves empre­ne­dors ja pen­sen en altres línies de pro­ducció per tal de con­ti­nuar l’expansió del seu negoci: el seu pro­per objec­tiu és una línia de pro­duc­tes de cosmètica.

Identificar-me. Si ja sou usuari subscriptor, us heu d'identificar. Vull ser usuari subscriptor. Per escriure un comentari cal ser usuari subscriptor.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor